Undersøgelsen viser, om du har allergi over for bestemt fødevare.

Undersøgelsen kan også laves, hvis du kender din fødevareallergi og har brug for at vide, hvor meget du kan indtage af fødevaren, før du reagerer (tærskelværdi).

Fødevareallergi giver en klassisk allergisk reaktion ved indtagelse af en bestemt fødevare.

De fødevarer, der hyppigst giver allergi hos voksne er: Æg, fisk (torsk), mælk, skaldyr, rug, hvede, soja og jordnød.

Fødevareintolerens er ikke allergi, men skyldes en bred vifte af ufarlige reaktioner.

De fødevarer, der hyppigst giver fødevareintolerence er: Gluten, laktose, krydret mad og hvede (oppustethed).

Mange (10-20%) tror, de har fødevareoverfølsomhed, men det kan kun påvises hos 2,5% af den voksne befolkning.


Forbered dig til undersøgelsen

Spis kun fødevarer, du ved, du kan tåle

Hold pause med allergimedicin de sidste 3 døgn før undersøgelsen

Kontakt os hvis du opstarter ny medicin


På undersøgelsesdagen

Tag din inhalationsmedicin (for astma), som du plejer

Hold pause med al anden medicin på provokationsdagen med mindre andet er aftalt


Om undersøgelsen


Videre forløb

Din læge modtager svar på undersøgelsen


Mere information


Kontakt

Kontakt Lungesygdomme Klinik, Aarhus Universitetshospital

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte afdelingen. Telefonnummeret står på dit kontaktkort.

Find kontaktoplysninger under de enkelte klinikker og sengeafsnit

Gå direkte til

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.