Det kan du opleve

Til Åbent Hospital kan du opleve vores hospital indefra, når vores dygtige medarbejdere med rundvisninger, fortællinger, smagsprøver og meget mere inviterer dig helt ind i maskinrummet på Danmarks største hospital, og viser nogle af sundhedsvæsenet mange facetter.

Rørpost og rundtur i Forsyningsbyen

Mere end 1.500 danskere kom til Åbent Hospital på Aarhus Universitetshospital i 2023, hvor de blandt andet fik lov at se det fuldautomatiserede blodprøvelaboratorie, rørpostssystemet, kigge på stamceller, få en tur i Danmarks længeste elevator og meget, meget mere.

 

Hvorfor åbner vi dørene?

I 2017 besluttede Danske Regioner, at hospitalerne i danmark én dag om året skulle holde åbent hus, hvor nysgerrige danskere vil kunne se virkelighedens hospital, opleve sundhedsvæsenet indefra og få svar på nogle af deres spørgsmål.

Alene i 2023 besøgte mere end 14.000 danskere forskellige hospitaler på tværs af regionerne til Åbent Hospital.

 

Hvordan kommer jeg med?

Næste Åbent Hospital afholdes søndag den 1. september 2024. I løbet af foråret og sommeren 2024 vil vi derfor reklamere for arrangementet og dagens program og oplevelser på vores hjemmeside og sociale medier.

Åbent Hospital henvender sig til alle aldersgrupper og vi bestræber os på, at der er underholding og indslag til store såvel som små.