Generelt gælder:

  • Mange patienter med neuroendokrin tumor kan i løbet af deres sygdomsforløb risikere, at deres vægt falder og nogle vin kunne udpege fødevarer, som bedrer eller forværrer deres risiko for diarre eller nedsat velbefindende.
  • Neuroendokrin tumor er en diagnose, som kan påvirke appetit, fordøjelse og tarmens evne til at optage næringsstoffer. Hos den enkelte patient kan vi kun sjældent forudsige, hvilken kost eller hvilke symptomer, der kan opstå, og det er vigtigt at huske at rådene ikke gælder alle.
  • For nogle patienter kan det være den medicinske behandling, der påvirker appetit eller kroppens evne til at optage næringsstoffer, og evt. kan der gives medicin der modvirker dette.
  • Behandling med ernæring eller særlige diæter indgår som et vigtigt
    supplement til den medicinske behandling men kan ikke erstatte denne. For at kunne respondere godt på behandlingen er det vigtigt at have en god ernæringsstatus. Til alle patienter anbefaler vi en sund, varieret kost med et højt indhold af protein, og et moderat lavt fedtindhold. Hvis problemer som nedsat appetit og diarre opstår, er det vanskeligt at spise tilstrækkeligt. 

Vær opmærksom på


Sådan gør du


Gode råd


Kontakt

Lever-, Mave- og Tarmsygdomme Klinik

Telefon

7845 3800

Telefontid

Sekretæren, mandag – fredag kl. 8.00 – 15.00. 

I tidsrummet kl. 8.30-10.30, er der mange, der ringer til os, så hvis du vil undgå ekstra ventetid, anbefaler vi, at du ringer uden for dette tidsrum.

Adresse

Lever-, Mave- og Tarmsygdomme
Aarhus Universitetshospital
Indgang C, Plan 2, krydspunkt C217
Palle Juul-Jensens Boulevard 35
8200 Aarhus N

Du kan med fordel benytte Aarhus Universitetshospitals app til at finde vej på Aarhus Universitetshospital. 

Hent appen "AUH Find vej app", der viser vej til indgangen: 

 

Sikker mail (Kræver MitID)

Send os en sikker mail

Med sikker mail sender du via e-boks, og dine oplysninger er dermed beskyttede.

Afdelingens funktionspostkasse hedder levermavetarm@auh.rm.dk

Funktionspostkassen kan bruges til beskeder af ikke-personfølsom karakter.

Gå direkte til

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.