Sygdom og behandling kan medføre, at din appetit bliver mindre, og du kan tabe dig. Derfor er det vigtigt at spise mad med flest mulige kalorier, så du ikke taber dig yderligere og om muligt tager på igen.

Når du har mindre appetit, er det vigtigt, at maden og drikkevarerne indeholder flest mulige kalorier. Du skal derfor vende de almindelige kostråd på hovedet. Spis mad med højt indhold af både fedt og protein og spar på frugt, grønt og fiberrig mad.


Det kan du gøre

Spis mange små måltider

Du kan drikke dig til kalorier

Drik efter og mellem måltiderne

Prøv flydende retter

Spis når du er sulten

Brug din fryser

Spis små portioner

Spis findelt mad

Server godt med sauce

Tilsæt mere fedtstof i din mad

Vælg fjerkræ, fisk og skaldyr frem for andet kød

Anvend syrlige madvarer

Spis hyggeligt

Vær fysisk aktiv hver dag

Hold øje med din vægt

Tilsæt energipulver til supper og drikke


Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte afdelingen. Telefonnummeret står på dit kontaktkort.

Se evt. vores kontaktoplysninger på hjemmesiden

 

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.