Undersøgelsen viser, om du har allergi over for en bestemt fødevare.

Fødevareallergi giver en allergisk reaktion ved indtagelse af en bestemt fødevare.

De fødevarer, der hyppigst giver allergi hos voksne er: Æg, fisk (torsk), mælk, skaldyr, rug, hvede, soja og jordnød.

Fødevareintolerens er ikke allergi, men skyldes en bred vifte af ufarlige reaktioner.

De fødevarer, der hyppigst giver fødevareintolerence er: Gluten, laktose, krydret mad og hvede (oppustethed).

Mange (10-20%) tror, de har fødevareoverfølsomhed, men det kan kun påvises hos 2,5% af den voksne befolkning.


Forbered dig til undersøgelsen

Spis kun fødevarer, du ved, du kan tåle

Hold pause med allergimedicin de sidste 3 døgn før undersøgelsen

Kontakt os, hvis du starter på nyt medicin


På undersøgelsesdagen

Tag din inhalationsmedicin (for astma), som du plejer


Om undersøgelsen


Mere information


Kontakt

Allergicenter AUH

Telefon

78 46 20 86

Telefontid

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: kl. 08.00-12.00 samt 13.00-14.00

Onsdag: kl 08.00 - 10.00

Gå direkte til

Direkte link til denne side: auh.dk/1674834

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.