Når du spiser sundt og varieret, har du de bedste muligheder for at få den energi og de næringsstoffer, kroppen har brug for til opbygning af fx væv, organer og funktioner som immunforsvar og hormonproduktion.

En sund og varieret kost giver også mere energi i hverdagen, forebygger en række sygdomme som fx hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol og type 2-diabetes.Ligesom den sunde kost forebygger eller reducerer overvægt.

Når du ønsker en retning mod en sundere hverdag og måske opnå et vægttab, er små varige ændringer bedre og mere effektive i længden end skrappe kure og mange forbud.

Det behøver ikke at være svært eller besværligt - det kan fx være at få indført "gnave-grønt" til frokosten, frem for en salat med mange ingredienser eller at skifte det lyse brød ud med fuldkornsbrød. Det vigtigste er, at du kan se dig selv leve med de ændringer, du vælger på sigt.

Råd 1_3.png


Gode råd


Mere information


Kontakt

Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til dit forløb og din behandling eller såfremt du har behov for at flytte eller aflyse din tid. 

Telefon

+45 23 88 24 79.

Telefontid

Mandag og fredag kl. 8.00 - 10.00
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 8.00 - 13.00.

E-mail

Du kan også skrive til os på følgende mailadresse: 

Find vores klinik

Vores klinik ligger sammen med klinik for Hud- og Kønssygdomme, Indgang F, Plan 2, Krydspunkt F202, Palle Juul-Jensens Boulevard 69, 8200 Aarhus N.

Find vej med appen "AUH Find Vej"

Du kan med fordel bruge Aarhus Universitetshospitals app til at finde vej på hospitalet.

Hent appen "AUH Find Vej", der viser vej til indgangen og rundt på hospitalet:

App Store

Google Play

 

Gå direkte til

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.