Adrenogenitalt syndrom (AGS) er den lægelige betegnelse for en sygdom, der påvirker binyrebarkfunktionen og kønsudviklingen.

AGS kaldes på engelsk congenit adrenal hyperplasi (CAH).

Binyrerne producerer forskellige hormoner, som er livsvigtige for kroppens funktioner. Personer med AGS mangler eller har nedsat mængde af de enzymer, der er nødvendige for at sikre en normal hormonproduktion i binyrerne. Uden disse enzymer producerer binyrerne dels for lidt af hormonerne kortisol og/eller aldosteron og dels for mange mandlige kønshormoner.

Med optimal behandling kan personer med alle typer AGS leve et langt, sundt og godt liv. Det kræver dog oftest livslang kontakt til læger, der har faglig specialviden om AGS, og jævnlig regulering af medicin og vurdering af blodprøver.

Binyrerne

Binyrerne

Symptomer


Årsag


Om forløbet


Om behandlingen


Mere information


Kontakt

Klinik for Hormon- og Knoglesygdomme

Telefon

7845 5470

Telefontider for klinikken

Er du i forløb hos os og har spørgsmål, som ikke kan vente til din næste kontrol, er du altid velkommen til at ringe til os.

Telefonen er åben til en specialespecifik sygeplejerske eller sekretær på alle hverdage mellem kl. 11.00 - 12.30. Det er derfor bedst at ringe i det tidsrum.

Har du presserende behov for kontakt uden for dette tidsrum, kan du på samme telefonnummer tale med en sekretær frem til klokken 15 på hverdage.

E-mail

Sikker mail (Kræver MitID)

Med sikker mail sender du via e-boks, og dine oplysninger er dermed beskyttede.

 

auh.hormon-.og.knoglesygdomme@rm.dk

Vær opmærksom på, at almindelig mail ikke er egnet til fortrolige oplysninger.

 

Gå direkte til

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.