Radioaktivt jod nedsætter hormonproduktionen i skjoldbruskkirtlen

Behandlingen med radioaktivt jod har været kendt i Danmark i mere end 60 år. Princippet bag behandlingen er, at jod næsten udelukkende optages i skjoldbruskkirtlen, og ved indtagelse af radioaktivt jod optages stort set det hele i skjoldbruskkirtlen.

Radioaktiv jod hæmmer skjoldbruskkirtlen, så hormonproduktionen nedsættes, hvis kirtlen laver for meget hormon (højt stofskifte), og i de tilfælde, hvor kirtlen er for stor (struma), mindskes den.

 


Forbered dig til behandlingen


Om behandlingen


Risici og bivirkninger


Videre forløb


Kontakt

Klinik for Hormon- og Knoglesygdomme

Telefon

7845 5470

Telefontider for klinikken

Er du i forløb hos os og har spørgsmål, som ikke kan vente til din næste kontrol, er du altid velkommen til at ringe til os.

Telefonen er åben til en specialespecifik sygeplejerske eller sekretær på alle hverdage mellem kl. 11.00 - 12.30. Det er derfor bedst at ringe i det tidsrum.

Har du presserende behov for kontakt uden for dette tidsrum, kan du på samme telefonnummer tale med en sekretær frem til klokken 15 på hverdage.

E-mail

Sikker mail (Kræver MitID)

Med sikker mail sender du via e-boks, og dine oplysninger er dermed beskyttede.

 

auh.hormon-.og.knoglesygdomme@rm.dk

Vær opmærksom på, at almindelig mail ikke er egnet til fortrolige oplysninger.

 

Kontakt ved bivirkninger og stop af behandling

 

Udenfor klinikkens åbningstid skal du kontakte din egen læge/vagtlægen.

Gå direkte til

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.