Efter en sygdomsperiode med nedsat appetit, utilsigtet vægttab og genoptræning er det vigtig, at du vender tilbage til de generelle kostråd for hjertepatienter, som har til hensigt at forebygge yderligere hjertesygdom.

Der er stort set ingen madvarer der er sunde eller usunde i sig selv.
Det afgørende er, hvor meget man spiser af dem og hvor ofte.

De generelle kostråd til hjertepatienter med normal appetit finder du derfor i nedenstående.


Sådan gør du

Vælg fuldkorn

Spis frugt og grøntsager hver dag

Spis kartofler, brune ris og fuldkornspasta

Spis fisk og fiskepålæg

Vælg mælkeprodukter og ost med lavt fedtindhold

Vælg kød og pålæg med lavt fedtindhold

Brug hjertesunde fedtstoffer med måde

Spar på sukkeret

Drik vand

Begræns mængden af salt

Nyd kun alkohol med måde

Spis gerne mellemmåltider

Eksempler på nemme mellemmåltider:


Kontakt

Hjertesygdomme - Diætist

Telefon

40 14 67 62

78 45 21 45 (bruges til at ringe afbud) 

Adresse

Aarhus Universitetshospital

Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N

Indgang F, Krydspynkt G202

Se på kort

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.