Efter en infektion kan hjernen påvirkes ligesom ethvert andet organ, der er udsat for sygdom. En infektionssygdom kan forstyrre kommunikationen mellem hjernens celler. Det betyder, at alle indtryk bliver mere belastende for hjernen, og at almindelige opgaver kan være sværere at løse end normalt. Senfølger efter en infektion kan være tilstede i lang tid efter, at infektionen er behandlet, men typisk vil det blive bedre med tiden. Det er meget forskelligt hvor længe, man mærker til senfølgerne.

Du kan her læse om, hvilke senfølger du kan have efter en infektion, og du kan få råd til, hvad du kan gøre i tiden efter din sygdom.


Hyppige senfølger

Hjernetræthed

Hovedpine

Overfølsomhed for lys og lyd

Nedsat hukommelse og koncentrationsbesvær

Nedsat initiativ

Dårligt humør

Tanketræghed


Råd til forløbet efter infektion

Alle, der har haft en infektion, vil have forskellige forløb og senfølger. Det er også individuelt, hvad der gavner i forløbet.

At få det bedre kræver, at man er opmærksom på sin tilstand og lytter til kroppens signaler. Det kræver tålmodighed at komme sig. Hjernen arbejder med alle de informationer og indtryk omverdenen giver os, og hos den sårbare hjerne kræver det mere energi end normalt.

Her er en række råd til at træne og beskytte din hjerne i forløbet efter en infektion.

Sørg for struktur i hverdagen

Tag hjernepauser

Dyrk motion

Skab en søvnrutine

Planlæg socialt samvær nøje

Undgå overstimulering

Gå langsomt frem

Acceptér at din hjerne har være udsat for sygdom


Kontakt

Fysio- og Ergoterapi 7

Telefon

7845 6770

Telefontid

Hverdage 08.00 - 14.00

Adresse

Palle Juul-Jensens Boulevard 165
8200 Aarhus N
Indgang C, Plan 3, C313

Se afdelingen på kort

Vis på kort eller find vej med AUH Find vej app, som kan downloades gratis fra App Store.

Praktiske forhold

Se hospitalets hjemmeside om parkering og offentlig transport samt Region Midtjyllands hjemmeside om kørsel til og fra hospitalet

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.