For at opnå det bedste resultat, skal du tidligt i gang med at træne musklerne i benet og genskabe god bevægelighed i knæet igen.

Inden din operation vil en fysioterapeut informere dig om forløbet efter operationen. Du vil få udleveret krykker og blive instrueret i øvelser til de første 2 uger efter operationen.

I denne vejledning finder du information om hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med fysisk aktivitet efter din operation samt en guide til øvelserne.


Vær opmærksom på

Brug krykker i 2 uger efter operationen

Når dit ben ikke længere er påvirket af blokaden, må du begynde at belaste benet, det du kan. Vær opmærksom på at strække knæet, når du belaster på det. Du har fået udleveret krykker, som du skal benytte de første 2 uger efter din operation for at aflaste knæet.

Du skal gå med krykker, så længe du har smerter i knæet, og det er hævet. Omkring 10-12 dage efter din operation, kan du starte med at øve dig i at gå uden krykker. Start med at øve dig indendørs. Når du kan gå normalt uden krykker, må du gå uden.

Sådan går du med krykker

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Sådan går du med krykker på trapper

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.


Øvelser


Videre forløb


Kontakt

Fysio- og Ergoterapi 6

Telefon

7845 6750

Telefontid

Hverdage 08.00 - 14.00

Adresse

Palle Juul-Jensens Boulevard 165
8200 Aarhus N
Indgang J, Plan 2, J212

Se afdelingen på kort

Vis på kort eller find vej med AUH Find vej app, som kan downloades gratis fra App Store.

Praktiske forhold

Se hospitalets hjemmeside om Find vej og parkering samt Region Midtjyllands hjemmeside om kørsel til og fra hospitalet

Gå direkte til

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.