Du kan altid henvende dig til din egen læge, hvis du mener, du har brug for yderligere hjælp til sorgen. Din læge kan være behjælpelig med at vurdere, om der er behov for yderligere hjælp.
Nogle har glæde af et forløb i en sorggruppe, som findes bl.a. hos Kræftens Bekæmpelse, i mange lokale folke-kirker, Ældresagen og Børn, Unge og Sorg.
Du er naturligvis også velkommen til at kontakte din kontaktperson i Enhed for Lindrende Behandling med henblik på rådgivning.
Sorgens stærke følelser
Selvom du måske i et stykke tid har vidst, at din pårørende ville dø af sin sygdom, vil der ofte være en oplevelse af chok og uvirkelighed.
Det tager tid at forstå, at han/hun er død og ikke kommer tilbage igen. Derfor kan du også i dagene og ugerne efter dødsfaldet have en oplevelse af at se eller høre personen.
Dette er helt normalt og betyder ikke, at der er noget galt. Nogle oplever også i den første tid en følelse af lettelse over, at den døde ikke skal lide mere eller at den svære sygdomsperiode er overstået.
Det kan virke helt modsatrettet af sorgen og savnet, men er en naturlig reaktion efter et svært sygdomsforløb. Du kan også i den første tid efter dødsfaldet opleve, at sorgen er overvældende og pinefuld, at du er anspændt og urolig, og har svært ved at spise eller sove.
Det er helt naturligt at græde og tænke meget på den, der er død. Mange tænker også meget på selv at dø, på meningen med livet eller at livet føles meningsløst og trist.