Frirumm1

Selve Frirumm1 med fodboldbord, lænestol og rar atmosfære.

Mødested og netværk

Frirumm1 finder du på Plan 1 (lige nedenfor trappen ved Indgang C).

Et sted der slet ikke minder dig om, at du er på hospitalet. Her kan du koble af, bruge ventetid, spille spil, se film, være sammen med andre unge eller alene, deltage i arrangementer eller lave lige det, du har lyst til. Der er også et køkken, hvor du kan spise din medbragte mad.

I Frirumm1 kommer der også unge fra Blodsygdomme, da vi har en fælles indsats på hospitalet for alle unge, der har kræft.

Alle klinikker og afsnit har et nøglekort, som du kan låne, så du kan komme ind og låse efter dig alle ugens dage.

Ungepanel

Sammen med en gruppe på ca. 10 unge, der er eller har været i behandling på Kræftafdelingen eller Blodsygdomme udvikler vi vores nye initiativer. Vi mødes med dem ca. 5 gang om året.

Ungepanelet har f.eks. været med til at bestemme, hvordan de gerne ville have Frirumm1 indrettet, hvad stedet skulle hedde og hvilke arrangementer vi skal lave. Du kan møde nogen af dem til vores arrangementer, som de ofte står for.

Du kan også komme med i ungepanelet. Vi har jævnligt brug for nye medlemmer.

Aktiviteter og arrangementer

Sammen med Ungepanelet afholder vi forskellige events. F.eks. har vi 'Tøseeftermiddag' kun for piger, 'Bare mænd' kun for unge mænd, foredrag og møder for både unge, forældre, kærester, brætspil-eftermiddag, filmaften, mindfulness og yoga. Kun fantasien sætter grænser for os. Alt det er du meget velkommen til at deltage i.

Facebook

Følg og bliv aktiv på vores Facebook: 'Frirumm1's UNGE' (en lukket gruppe kun for unge i Frirumm1) eller på 'Frirumm1 AUH' (som er en offentlig side).

Fortrolige samtaler

Patient har en fortrolig samtale med en ungekoordinator

I Kræftafdelingen er der en ungekoordinator. Hun kontakter dig, når du er i starten af dit behandlingsforløb, så I lærer hinanden at kende, og så du får noget at vide om alle de muligheder, vi kan tilbyde dig.

Ungekoordinatoren kan du bruge til fortrolige samtaler, også når du er færdig med behandlingen. Hun står klar, hvis du har noget på hjerte, der kan være svært at tale med andre om. Oplever du bekymringer eller problemer af den ene eller anden slags, vil hun forsøge at hjælpe dig bedst muligt.

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag vil ungekoordinatoren være i Frirumm1 mellem kl. 09.30 og 14.00. Du kan også lave en aftale med hende om et andet tidspunkt, hvor I kan tale sammen.

Ungekoordinatoren kan kontaktes i Frirumm1 eller på messenger via den lukkede Facebook-gruppe "Frirumm1's UNGE".

Ungestuer

Ungestue til behandling på Kræftafdelingen med lænestole

I Kræftafdelingens Klinik A og Klinik B på Plan 3 har vi en hyggelig indrettet behandlingsstue, der er beregnet til unge mellem 18-29 år. Her kan du få medicinsk kræftbehandling sammen med andre på din egen alder. Stuen har plads til fire unge.

Du må gerne have en pårørende med, som kan opholde sig sammen med dig på stuen under din behandling. Vi anbefaler dog, at du indimellem har mulighed for at snakke alene med de andre unge eller med sygeplejerskerne.

Hvis dine forældre eller din partner har brug for at tale med os om deres situation, må de altid henvende sig til os og lave en aftale.

Du kan også være i Frirumm1, mens du får kemoterapi. Du skal blot lave en aftale med den sygeplejerske, der har ansvar for din behandling på selve dagen.

I starten af din behandling tilbyder vi dig et netværksmøde.

Til netværksmødet kan du, din familie, dine venner og eventuel andre fra dit netværk høre vores erfaringer med, hvordan sygdommen og behandlingen kan påvirke jer.

Vi taler også om, hvordan dine venner og familie kan støtte dig.

I videoen herunder kan du høre Sofie fortælle om et netværksmøde.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Så er det sagt

I podcasten "Så er det sagt", har vi samlet et panel af unge med kræft. De giver deres bud på, hvordan du takler nogle af de problemer, som næsten alle unge med kræft møder.

I de nedenstående 9 afsnit får du deres erafringer og gode råd.

Du kan lytte til dem ved at klikke på linkene nedenfor, men du kan også downloade dem til din tablet eller smartphone som podcast. Åbn din podcast-app og søg efter “Så er det sagt.”

”Så er det sagt” er produceret af Søren Prehn og Jakob Kehlet i samarbejde med Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital og Ung Kræft.

Lyt til 1. afsnit: ...og hvad med børn?

Lyt til 2. afsnit: Familie - kan man få for meget omsorg?

Lyt til 3. afsnit: Uddannelse - skal de andre vide det?

Lyt til 4. afsnit: Kæreste - hvornår skal man fortælle dem om sin sygdom?

Lyt til 5. afsnit: Lytter du til mig - eller er du helst fri?

Lyt til 6. afsnit: Jobsamtalen - skal man fortælle dem om sin sygdom?

Lyt til 7. afsnit: Skal jeg søge information på nettet?

Lyt til 8. afsnit: Hvem skal jeg fortælle det til?

Lyt til 9. afsnit: Tager du med på turen?

Vil du høre mere om at være ung med kræft?

I De Unges Univers kan du høre andre unge med kræft fortælle om deres hverdag og sociale liv. Du finder også nyttige redskaber f.eks. til en samtale med lægen eller studievejlederen.

Velkommen til 'De Unges Univers'

Kontakt os

Telefon

Vi er en stor afdeling med flere klinikker, som har hver deres kontaktoplysninger. Du skal kontakte den klinik, du er tilknyttet. 

Kontaktoplysninger på klinikker i Kræftafdelingen

Telefontid

Mandag - fredag: Kl. 08.00-15.00