Hvad betyder immundefekt?

Immundefekt betyder, at dit immunsystem ikke virker så godt som andre menneskers immunsystem. Det vil sige, at du er mere tilbøjelig til at få infektioner.

Typiske tegn kan være, at du som barn har haft mange infektione,r og det fortsætter op i voksenalderen. Du vil typisk også have fået udskrevet mange flere antibiotikakure, end dem du kender.

Det er vigtigt at finde ud af, om du har immundefekt, fordi gentagne infektioner skader det væv, som infektionerne sidder i, og hos immundefekte er det altovervejende lungerne, der tager skade af gentagne infektioner.

Da vi kan behandle en række af disse sygdomme med såkaldte kunstige antistoffer, så har vi mulighed for at holde infektionerne væk og dermed sikre, at du ikke bliver fx kronisk lungesyg, og at andre organer der ofte er inficerede tager skade på sigt.

Undersøgelser og behandling

Du vil typisk blive indkaldt til vores ambulatorium, hvor du vil blive undersøgt og få taget en lang række undersøgelser.

I løbet af nogle uger vil der være svar på undersøgelserne, og du vil komme tilbage og få fundet ud af, hvorvidt du har en immundefekt eller ej, og om det er en immundefekt, vi kan gøre noget ved i form af kunstige antistoffer.

Der er immundefekter, vi endnu ikke kan påvise, og der er behandlinger, som vi endnu ikke kan give, men pga. den rivende udvikling må man forvente, at vi i fremtiden vil kunne diagnosticere og behandle væsentligt flere patienter.

Vi prøver dog at være internationalt helt i front for at kunne tilbyde det allerbedste udrednings- og behandlingsprogram.

Hvilke prøver skal du have taget?

Du får taget blodprøver og måske også flere undersøgelser:

  • røntgen/skanning
  • lumbalpunktur
  • knoglemarvsprøve
  • afføringsprøver
  • urinprøver
  • osv.

Skal du indlægges?

Som hovedregel vil du ikke skulle indlægges. Vi tilstræber, at vores patienter er kortest muligt i afdelingen. Derfor tilstræber vi, at langt de fleste tiltag foretages i vores ambulatorium.

En gang imellem kan din sygdom dog være så kompliceret, eller du kan som patient have det så skidt, at du har brug for en seng, og i de tilfælde vil der blive tale om en indlæggelse.

Hvornår får du at vide, hvad du fejler?

Du skal nok regne med at der kan gå fra 1-2 måneder før alle svarene fra de forskellige prøver vi tager er kommet i hus, og vi kan give et billede at dit immunforsvars tilstand. 

Kontakt

Telefon, træffetid og e-mail

Telefon

40 45 98 12

Træffetid

Ændring og bestilling af tid v. sekretær:
  • Hverdage: kl. 09.00-12.00
Spørgsmål om dit forløb v. sygeplejerske:
  • Mandag, tirsdag og torsdag kl. 08.15-09.00 og kl. 13.45-14.30
  • Onsdag kl. 08.15-09.00
  • Fredag kl. 08.15-09.00 og kl. 13.45-14.00

E-mail

Sikker mail (Kræver MitID)

Med sikker mail sender du via e-boks, og dine oplysninger er dermed beskyttede. 

Akut hjælp uden for åbningstid

Kontakt lægevagten

Adresse

Infektionsklinikken

Aarhus Universitetshospital

Palle Juul-Jensens Boulevard 45

Indgang D3, Plan 2, E202

8200 Aarhus N

Vis på et kort