Hop til hovedindhold

Binyrerne er placeret lige over begge nyrer. Binyrerne er kirtler, som producerer flere forskellige typer af hormoner. Den indre del af binyren - binyremarven - producerer kroppens "kamphormoner", nemlig adrenalin og noradrenalin.

Et fæokromocytom er en forandring, der opstår inde i binyremarven og medfører en overproduktion af et eller begge "kamphormoner", adrenalin og noradrenalin. I langt de fleste tilfælde drejer det sig om en godartet tilstand.

Fæokromocytom er en sjælden diagnose. Hos mange er årsagen ukendt, men vi ved, at risikoen er øget ved en række sjældne, arvelige sygdomme.


Symptomer


Årsag


Om forløbet


Om behandlingen


Mere information


Kontakt

Klinik for Hormon- og Knoglesygdomme

Telefon

7845 5470

Telefontider for klinikken

Er du i forløb hos os og har spørgsmål, som ikke kan vente til din næste kontrol, er du altid velkommen til at ringe til os.

Telefonen er åben til en specialespecifik sygeplejerske eller sekretær på alle hverdage mellem kl. 11.00 - 12.30. Det er derfor bedst at ringe i det tidsrum.

Har du presserende behov for kontakt uden for dette tidsrum, kan du på samme telefonnummer tale med en sekretær frem til klokken 15 på hverdage.

E-mail

Sikker mail (Kræver MitID)

Med sikker mail sender du via e-boks, og dine oplysninger er dermed beskyttede.

 

auh.hormon-.og.knoglesygdomme@rm.dk

Vær opmærksom på, at almindelig mail ikke er egnet til fortrolige oplysninger.