Hop til hovedindhold

Binyrerne er kirtler, som producerer forskellige hormoner. De producerer blandt andet binyrebarkhormon (kortisol), som påvirker blodtryk, blodsukker, kropssammensætning og knogler.

Den mest præcise måde til at vurdere, om binyrerne producerer for meget af binyrebarkhormonet kortisol, er ved at indgive dette hormon i tabletform (dexamethason). Dette gør, at binyrernes produktion af binyrebarkhormon undertrykkes.

Undersøgelsen foregår ved en blodprøve, hvor man kan måle om det naturligt forekommende binyrebarkhormon (kortisol) undertrykkes, når du bliver behandlet med det kunstige binyrebarkhormon (dexamethason) i tabletform.


Om undersøgelsen

Du skal have binyrebarkhormon i tabletform og have taget en blodprøve

Du modtager en tablet (dexamethason) med posten

Dag 2 - Mød op i god tid på laboratoriet, hvor blodprøven skal tages mellem kl. 8 og 9


Kontakt

Klinik for Hormon- og Knoglesygdomme

Telefon

7845 5470

Telefontider for klinikken

Er du i forløb hos os og har spørgsmål, som ikke kan vente til din næste kontrol, er du altid velkommen til at ringe til os.

Telefonen er åben til en specialespecifik sygeplejerske eller sekretær på alle hverdage mellem kl. 11.00 - 12.30. Det er derfor bedst at ringe i det tidsrum.

Har du presserende behov for kontakt uden for dette tidsrum, kan du på samme telefonnummer tale med en sekretær frem til klokken 15 på hverdage.

E-mail

Sikker mail (Kræver MitID)

Med sikker mail sender du via e-boks, og dine oplysninger er dermed beskyttede.

 

auh.hormon-.og.knoglesygdomme@rm.dk

Vær opmærksom på, at almindelig mail ikke er egnet til fortrolige oplysninger.