På grund af den øgede belastning på kroppen kan dit energibehov være højere. Vær opmærksom på at indtage tilstrækkelige kalorier, selvom appetitten måske er lille.
Fedt er det næringsstof, som indeholder mest energi. Det er sundest for hjertet, når fedtet vælges fra planteriget fx olier, nødder, mandler, kerner, avokado, oliven, mayonnaise, remoulade og også de fede fisk. I praksis kan supper, sovs og grød beriges med en skefuld olie. Nødder, mandler og oliven kan udgøre små mellemmåltider, mens avokado med mayonnaise samt fed fisk kan spises til hovedmåltidet.
I visse situationer er det ikke nok til at holde vægten, og så må fedtstoffer fra dyreriget også benytte som energikilde, det kan f.eks. være smør, fløde, ost og fuldfed yoghurt.
Madvarer med meget sukker indeholder også mange kalorier f.eks. is, kage, slik, chokolade og tørret frugt. Sådanne madvarer kan være nødvendige at spise ekstra af i en periode, hvor kroppen skal tilføres ekstra energi.
For at udnytte kostens kalorier og protein til vedligeholdelse og genopbygning af kroppen er det vigtigt, at dit energibehov bliver dækket. Er din vægt stabil, får du tilstrækkeligt med energi gennem kosten.
Ud over din almindelige kost er det en god idé at supplere med mellemmåltider og eventuelt tilskudsdrikke.