Ny forskning viser, at danske registre tidligt ville kunne have afsløret risiko for misdannelser hos børn, hvor moren har fået epilepsimedicinen valproat i graviditeten.
Hvis fremtidens sundhedsvæsen skal matche patientens behov, er det afgørende at involvere patienten og pårørende i at udvikle løsningerne. Den store interesse understreger behovet for mere viden om, hvordan patienten bedst involveres i forskningsprocessen.
Onsdag 17. november om aftenen fejrer Aarhus for tidligt fødte børn og viser støtte til deres familier ved at sætte lilla lys på Lighthouse på Aarhus Ø, Aarhus Rådhus og Helipad Nord på AUH
Læge Sivagowry Rasalingam Mørk på Hjertesygdomme ved Aarhus Universitetshospital og ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet har modtaget en Young Investigator Award fra American Heart Association i forbindelse med det årlige videnskabelige symposium om genoplivning.
Stort internationalt studie med dansk deltagelse viser, at resultaterne ved ballonbehandling ikke helt kan leve op til resultaterne ved bypassoperation, hvis patienten har forsnævringer i tre blodkar i hjertet
Patienter med et transplanteret hjerte er i risiko for at få sygdom i hjertets blodkar. Ny doktor ved Aarhus Universitet Tor Skibsted Clemmensen forsker i en ny metode, som kan opdage sygdommen på et tidligere stadie, end det er muligt i dag.
Afdeling på Aarhus Universitetshospital arrangerer den nordiske sygeplejekonference 'Nordic Blood and Marrow Transplant Nurses Forum' i Aarhus 11.-12. november 2021
Vi søger deltagere i alderen 30-70 år til et forskningsprojekt om bivirkninger og senfølger blandt patienter med modermærkekræft behandlet med immunterapi. I studiet har vi brug for en gruppe raske kontroldeltagere, der ikke er diagnosticeret med kræft, til at fungere som sammenligningsgruppe.
Flere fik hjertet i gang efter at have fået genoplivning, hvis de også fik ekstra medicin direkte i blodåren, men overlevelsen efter 30 dage var ikke bedre end ved standardbehandling
Personer med vedvarende sygdomsbekymringer, der er udløst eller forværret af coronapandemien, kan nu henvise sig selv til telemedicinsk behandling af deres helbredsangst. Alle fem regioner er gået sammen om at udrulle behandlingstilbuddet.
Susanne Lauth bliver ny sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital fra 1. september. Hun er i dag sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus.
ENFORCE PLUS skal vaccinere 1000 personer med COVID-19 vaccinen fra Janssen (Johnson & Johnson) og følge dem tæt, så myndighederne får et godt grundlag for at vurdere denne vaccine sammen med de øvrige COVID-19 vacciner.
Nationalt projekt om senfølger efter børneleukæmi på tværs af landets fire børnekræftafdelinger styrkes yderligere med ny donation fra Kræftens Bekæmpelse
En ny Forskningsenhed for Børn og Unge med Kræft skal iværksætte nye forsøgsbehandlinger og forskningsprojekter samt sikre kvalitetsovervågning af behandlingerne på AUH
Forskere har gennemgået tilstanden hos patienter over 75 år, som er blevet indlagt med COVID-19, og kortlagt hvilken betydning 'skrøbelighed' har for sygdomsbilledet ved indlæggelsen, samt hvordan det går dem.
For at styrke innovationskraften på AUH ansætter hospitalet jordemoder, ph.d., Diana Riknagel, som innovationschef i en nyoprettet stilling pr. 1. juni.
Sundhedsstyrelsen peger nu på Aarhus Universitetshospital i forhold til placering af ny, banebrydende behandling mod rystesyge, og hospitalet bliver dermed det første i Skandinavien til at tilbyde denne behandling.
Stor, international undersøgelse sætter nye standarder for, hvordan man fremover skal anvende indvendig strålebehandling til behandling af livmoderhalskræft. Aarhus Universitetshospital er pionerer på området.
Danske forskere har gennem målinger af den elektriske aktivitet i musklerne vist, at signalet i musklerne er nedsat længe efter en overstået COVID-19 infektion
KOL-patienter fik færre indlæggelser, da kommunens akutsygeplejersker og hospitalets lungesygeplejerske gik sammen i et lungeteam, patienterne kunne kontakte døgnet rundt.
Præcise anatomiske modeller og lokal produktion af 3D-printede implantater har et enormt potentiale til at sikre en hurtigere og mere optimal behandling af især kræftpatienter. Et nyt samarbejde mellem Teknologisk Institut og Aarhus Universitetshospital skal demonstrere potentialet - og samtidig sikre den nødvendige kompetenceopbygning.
En midaldrende mand med tilbagefald af prostatakræft er den første patient i Danmark, der har fået indvendig, fokuseret strålebehandling for prostatakræft.
Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet har afprøvet, om et japansk lægemiddel mod halsbrand kan bruges til at behandle Covid-19. Forskerne har ikke kunne påvise nogen effekt, dog fortsætter forsøget, nu med højere dosis, andre steder i Europa.
Et nyudviklet covid-19 hjemme-selvtest-kit, hvor man poder sig selv i næsen og laver analysen derhjemme, vurderes at være ligeså pålidelig som antigen-test udført af sundhedspersonale
Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver torsdag 15. april 2021 de midlertidige besøgsrestriktioner på Region Midtjyllands hospitaler. Det betyder, at antallet af besøgende ikke længere er begrænset til den samme nærmeste pårørende.
Personer, som har fået en hovedskade med hjernerystelse eller skade på hjernen, har større risiko for at udvikle epilepsi - og risikoen stiger markant, jo flere gange det sker. Det viser et stort studie fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet baseret på data fra 167.000 danskere med traumatisk hjerneskade.
En milepæl er nået for Aarhus Universitetshospital, der netop er blevet færdig med de første analyser af hele den menneskelige arvemasse. Analyserne er en del af det nationale samarbejde omkring Nationalt Genom Center.
Blodbanken på Aarhus Universitetshospital indviede i september sidste år Danmarks første plasmacenter. Men der mangler stadig mange frivillige donorer, der vil bidrage og lade sig tappe for blodplasma.
Når håndkirurgerne på Aarhus Universitetshospital skal operere små fine strukturer i hånden, bruger de nu et mikroskop, som viser operationsområdet forstørret op til 30 gange på en stor og ultraskarp 4K-skærm.
Med en bevilling på 25 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden skal danske forskere skabe viden om, hvordan man opdager og afhjælper bivirkninger efter langvarig behandling med binyrebarkhormon.
Ved at give point efter en dansk-udviklet score, kan man finde flere patienter med tuberkulose (TB) og sikre tidlig behandling af en af verdens mest dødelige sygdomme
2020 var præget af COVID-19 pandemien, som på mange måder vendte op og ned på hverdagen på Aarhus Universitetshospital. Alligevel er patienterne meget tilfredse med den behandling, de får på hospitalet, viser nye resultater fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser for 2020.
Forskning fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital viser, at en ny, lovende vaccinationsmetode mod græspollenallergi kan reducere allergisymptomer med op til 50% – og behandlingen er overstået på to måneder. Nu søger forskerne nye forsøgsdeltagere og forventer, at vaccinationen om nogle få år bliver et behandlingstilbud til alle græspollenallergikere.
Aarhus Universitetshospital bliver i dag kåret som Danmarks bedste hospital 2021 af nyhedsavisen Dagens Medicin. Hospitalet vinder på en kombination af høj faglighed, stærke samarbejdsevner og et blik for den enkelte patient.
Siden starten af oktober er alle bloddonationer blevet undersøgt for antistoffer mod coronavirus. Undersøgelsen kan fortælle, hvor mange af os der har haft infektionen.
Gulsot i de første levedage øger ikke risikoen for senere at udvikle autisme. Det viser en omfattende undersøgelse fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, hvor forskere har gennemgået alle videnskabelige studier, der er lavet på området.
Forskere fra Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, Steno Diabetes Center Aarhus, Steno Diabetes Center Odense og Odense Universitetshospital har fået knap 7 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge sammenhængen mellem brystkræft og type 2-diabetes.
Siden coronapandemien slog sig ned i Danmark i starten af 2020 har de infektionsmedicinske læger i de 5 regioner kæmpet mod sygdommen og for at give patienterne den bedste behandling. Nu skal de samles i et stort studie af vaccinernes effekt og sikkerhed - og de har brug for hjælp fra de tusindvis af danskere, der skal have vaccinerne i de kommende måneder.
I denne uge bliver de første patienter med kræft i urinvejene eller underlivet opereret med Aarhus Universitetshospitals (AUH) to nye avancerede robotter. De to robotter vil årligt komme over 600 patienter til gavn.
Stor dansk undersøgelse viser, at lukning af hjerteøret har ligeså god effekt som medicin på risikoen for blodpropper, men i f.t. medicin ser behandlingen ud til at sænke risikoen for blødninger og død.
Forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet viser, at risikoen for at udvikle Guillain-Barré syndrom er størst i den første måned efter en akut infektion, og at risikoen for at udvikle sygdommen er forhøjet helt frem til den femte måned efter infektionen.