22.10.2020

Foto: Tonny Foghmar

Mandag 26. oktober flytter test af personer uden symptomer og af personer, som ikke har brug for en sundhedsfaglig vurdering, fra de hvide telte ved Vejlby-Risskovhallen til det nyopførte COVID Testcenter Aarhus ved Aarhus Universitetshospital

På den nordlige del af hospitalsområdet på Aarhus Universitetshospital er der blevet opført nogle vintersikre pavilloner, som skal afløse de hvide testtelte ved Vejlby-Risskov Hallen og på AUH for at samle alle test i Aarhus i ét testcenter.

Det drejer sig om test af:

 • Personer med symptomer på COVID-19, som ikke føler sig så syge, at de har behov for en sundhedsfaglig vurdering, samt personer uden symptomer.
  Flytter fra Vejlby-Risskov Hallen mandag 26. oktober.
 • Personer med symptomer på COVID-19, som er henvist af en læge eller hospitalsafdeling til test.
  Flytter fra parkeringsområdet P7 på AUH fredag 30. oktober.

Søndag 25. oktober foretages de sidste test af personer, som ikke har symptomer - eller ikke har brug for en sundhedsfaglig vurdering - i de hvide telte på parkeringspladsen ved Vejlby-Risskov Hallen, og om morgenen mandag 26. oktober starter test af denne målgruppe i COVID Testcenter Aarhus ved Aarhus Universitetshospital.

Foto: Tonny Foghmar

Personer, som er henvist til test af en læge eller hospitalsafdeling, vil til og med torsdag 29. oktober fortsat blive testet i de hvide drive-in telte på parkeringsområde P7 på Aarhus Universitetshospital, men fra fredag 30 oktober vil også test af personer, der er henvist af en læge eller hospitalsafdeling, foregå i COVID Testcenter Aarhus på den nordlige del af hospitalsområdet.

Sammenlægningen af covid-19 test af personer, som ikke har symptomer - eller ikke har brug for en sundhedsfaglig vurdering - med test af personer med lægehenvisning skal sikre en bedre koordineret og mere fleksibel udnyttelse af den samlede testkapacitet. Der bliver ikke i f.m. sammenlægning af testsporene ændret på, hvor og hvordan man booker test, men ét teststed skal gøre covid-19 testning mere enkel og overskuelig for borgerne.

Klik på kortet for at få det forstørret.

COVID Testcenter Aarhus vil have testtider i tidsrummet kl. 7-21 på hverdage og lidt kortere i weekenderne – afhængig af behovet. For ikke at belaste myldretidstrafikken i området om eftermiddagen unødigt vil antallet af testtider være stærkt reduceret kl. 14.45-15.45. Det vil fortsat være muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test.

Ved siden af COVID Testcenter Aarhus er Statens Serum Institut ved at opføre en laboratoriebygning, hvor der skal analyseres covid-19 tests fra personer, som ikke har symptomer - eller ikke har brug for en sundhedsfaglig vurdering - i hele Vestdanmark.

Testcenter Aarhus er et af syv nye testcentre i Region Midtjylland. Testcentrene bliver placeret i Aarhus, Randers, Horsens, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro og flere får ny adresse.

 

Praktiske oplysninger

 • Bestil tid til test på coronaprover.dk.
 • COVID Testcenter Aarhus ligger i den nordlige del af hospitalsområdet bag parkeringsområde P23 og TrygFondens Familiehus. Husk mundbind og sundhedskort, som skal skannes ved tjek-in. Svar på testen kommer på sundhed.dk.
 • Drive-in test: Der er indkørsel til drive-in test fra Palle Juul-Jensens Boulevard via Kirstinesmindevej.
 • Parkering: Skal man parkere i forbindelse med testen anbefales parkeringsområde P23.
 • Letbanestop: Nærmeste Letbanestop er Gl. Skejby (Agro Food Park).
 • Bus: Tag 2A og stå af ved Indgang H eller Indgang I/J. Eller tag 6A mod Aarhus Universitetshospital og stå af ved Indgang H.
 • Læs mere om test for smitte med coronavirus på corona.rm.dk.