10.03.2020

Ifølge en rangering af 1.500 hospitaler i det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek er Aarhus Universitetshospital det 11. bedste hospital i verden og nummer fire i Europa

Listen er udarbejdet af researchere og eksperter i samarbejde med datafirmaet Statista på baggrund af tilgængelige oplysninger om kvalitet og patienttilfredshed samt vurderinger fra et stort antal sundhedsprofessionelle i hele verden.

Der er tale om en rangering af hospitaler, som startede i 2019, og som stadig er under udvikling. I 2020-udgaven af World's Best Hospital indgår flere end 1.500 hospitaler fra 20 lande, og det er første gang, at danske hospitaler er med på listen.

- Den præcise placering skal tages med et vist forbehold, men vi er i meget fint selskab med de absolut bedste hospitaler i verden, og det er en stor anerkendelse af vores personale, at der indgår vurderinger fra sundhedsprofessionelle fra hele verden, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

De tre øverste hospitaler på listen er alle fra USA: Mayo Clinic, Cleveland Clinic og Massachusetts General Hospital. Aarhus Universitetshospital er nr. 11 og placeret som det fjerde bedste hospital i Europa efter Charité - Universitätsmedizin Berlin, Universitätsspital Zürich og Karolinska Universitetssjukhus i Stockholm.

Nyhedsavisen Dagens Medicin har de seneste 12 år i træk kåret Aarhus Universitetshospital til Danmarks Bedste Hospital.

Se listen over World's Best Hospitals 2020 på Newsweeks hjemmeside.