25.09.2020

Et stigende antal indlæggelser på grund af covid-19 og en forventning om yderligere pres betyder, at to centrale afdelinger går til fase 1 i hospitalets etableringsplan for covid-19 sengepladser.

Aarhus Universitetshospital har gennem de seneste uger fået indlagt flere patienter med covid-19 eller mistanke om covid-19. På grund af det stigende antal smittede i befolkningen forventes antallet af indlagte også at fortsætte med at stige.

- Stigningen er ikke dramatisk, men vi forventer, at den fortsætter i hvert fald lidt endnu. Derfor er vi nu på et antal, som betyder, at vi har brug for flere senge og mere personale til at behandle patienter med covid-19, siger lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen.

Aarhus Universitetshospitals beredskab til covid-19 er opdelt i 6 faser, og kan skabe i alt 72 sengepladser og 29 intensivpladser til indlagte med covid-19. Øgningen af sengepladser til covid-19 muliggøres ved, at andre afdelinger nedsætter aktiviteten og frigør læger, sygeplejersker og sekretærer til at arbejde i de afdelinger, som modtager covid-19 patienter.

Infektionssygdomme skifter til fase 1 og går fra 8 til 12 senge til covid-19 patienter mandag morgen, og tirsdag morgen øger Akutafdelingen kapaciteten til patienter, hvor der er mistanke om covid-19, fra 6 til 12 senge. Det er ikke vurderingen, at beredskabet lige nu skal øges på Intensiv.