07.08.20

Smitteudbruddet i Aarhus får nu Aarhus Universitetshospital til at genindføre og skærpe en række forebyggende indsatser.

Fra fredag vil der blive genindført og samtidig skærpet en række restriktioner på Aarhus Universitetshospital for at forhindre, at smitte med COVID-19 spredes ind på hospitalet. Baggrunden er de seneste dages smitteudbrud i Aarhus Kommune.

- Hospitalsledelsen ser med stor alvor på det stigende smittetryk inden for COVID-19 i Aarhus og har derfor her til morgen besluttet at genindføre en række forebyggende indsatser, siger Claus Thomsen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

- Det er en række tidsbegrænsede foranstaltninger, som vil blive opretholdt, indtil smittetrykket igen er faldende. Og vi vil samtidig fastholde vores nuværende aktiviteter med undersøgelser og behandlinger af patienter.

 

Fra fredag 7. august indføres følgende restriktioner:

  • Der må kun være én ledsager eller besøgende pr. patient (hvis man kommer med et barn (0-18 år), kan man have op til to ledsagere med).
  • Alle ikke-hospitalsansatte - herunder patienter, besøgende og ledsagere, der skal ind på hospitalet – opfordres ved ankomst til at bære medbragt mundbind – med mindre de kan fremvise en negativ COVID-test, som er taget inden for 72 timer.
  • De større indgange på hospitalet er åbne, mens en række af de mindre indgange er lukkede.
  • Der vil være vagter ved de større indgange. Ved de mindre indgange, som er åbne, vil der være skiltning og adgang til mundbind.

Yderligere oplysninger:

Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital, mobil 29 13 58 49, mail: claus.thomsen@rm.dk