23.09.19

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

 

I denne video kan du høre overlæge Thomas Kjærgaard fortælle om en ny øre-næse-hals interventionsstue, som er etableret i Akutafdelingen efter at hospitalet er blevet samlet i det nye hospitalsbyggeri i Skejby.

Interventionsstuen er specialdesignet til at behandle patienter med akutte og alvorlige øre-næse-tilstande – f.eks. vejrtrækningsbesvær hos et barn, der har fået en peanut i luftrøret, patienter med svære infektioner i svælg og strube eller patienter med kraftige blødninger fra hoved-halsområdet.

Når en luftvejstruet patient modtages på hospitalet, samles lynhurtigt et akutteam på interventionsstuen, bestående af en speciallæge i øre- næse- og halssygdomme, en anæstesilæge, en akutlæge og sygeplejersker. På stuen findes alle tænkelige instrumenter, der er nødvendige for at udøve akut og livreddende behandling.

Den nye interventionsstue – og hele måden at arbejde sammen på – er unik både i Danmark og internationalt. Samtidig er den et eksempel på, hvordan man kan udnytte kompetencer og samarbejde på tværs af speciale for at sikre den bedste behandling for patienten. Det er blevet muligt i de nye rammer på Skejby, hvor alle specialer er samlet under ét tag.

Video: Tonny Foghmar