12.03.19

1902271002pr.jpg

Det glade uddannelsesteam på Led- og Bindevævssygdomme på Aarhus Universitetshospital: Fra venstre uddannelseskoordinerende yngre læge Mads Nyhuus Bendix Rasch, uddannelsesansvarlig overlæge Mogens Pfeiffer Jensen, ledende overlæge Ellen-Margrethe Hauge og uddannelseskoordinerende yngre læge Jonas Svenningsen (foto: Tonny Foghmar).

Afdelingen for Led- og Bindevævssygdomme på Aarhus Universitetshospital modtager i dag Sundhedsstyrelsens uddannelsespris 2019 for at være bedste uddannelsessted for yngre læger.

Lægerne på Led- og Bindevævssygdomme på Aarhus Universitetshospital har armene oppe over hovedet i dag. For afdelingen har netop fået Sundhedsstyrelsens uddannelsespris 2019 for at være den afdeling i Danmark, der er bedst til at uddanne yngre læger.

- Det er en stor anerkendelse for os at modtage Sundhedsstyrelsens uddannelsespris, siger Ellen-Margrethe Hauge, ledende overlæge og klinisk professor på Led- og Bindevævssygdomme på Aarhus Universitetshospital.

- Alle faggrupper i afdelingen gør et kæmpe arbejde for at skabe en god uddannelseskultur, og det ser vi resultatet af nu.

Inspektorer kommer på besøg

Sundhedsstyrelsens uddannelsespris er baseret på den såkaldte inspektorordning, hvor uddannelsesinspektorer flere gange om året tager på rundtur til landets hospitaler for at vurdere, hvordan de håndterer de yngre lægers uddannelse.

Uddannelsesinspektorerne taler både med de yngre læger og de uddannelsesansvarlige på afdelingen. De læser også de yngre lægers uddannelsesprogrammer og giver afdelingerne point ud fra deres indtryk. Her er Led- og Bindevævssygdomme landets topscorer med den maksimale karakter inden for samtlige 16 områder, som afdelingen er blevet vurderet på.

Aarhus Universitetshospital fik også prisen i 2018, da den blev uddelt til Medicinsk Endokrinologisk Afdeling (i dag kaldet Diabetes og Hormonsygdomme). Det er første gang, at samme hospital har vundet prisen to år i træk.

 

Plads til at spørge

Uddannelsesinspektorerne roser Led- og Bindevævssygdomme for at have en kultur med åbenhed og stort fagligt engagement. Afdelingen har en stor uddannelsesforpligtelse, da antallet af uddannelseslæger er højt i forhold til antallet af færdiguddannede speciallæger. Samtidig er der hele tiden knyttet en række medicinstuderende til afdelingen.

Speciallægerne på afdelingen er desuden meget forskningsaktive, og det er let for de uddannelsesøgende at blive tilknyttet et projekt.

- Vi lykkes med det her, fordi vi vil det. Alle speciallæger er altid tilgængelige for spørgsmål og hjælp, det har vi simpelthen givet hinanden håndslag på. Vi er ikke bange for at stille store krav til vores læger under uddannelse, men sørger for, at opbakningen er helt tæt på, fortæller Mogens Pfeiffer Jensen, uddannelsesansvarlig overlæge på Led- og Bindevævssygdomme.

- Vi har skabt et miljø hvor yngre og ældre læger føler sig trygge. Hos os må alle spørge alle, og vi lægger stor vægt på, at man hele tiden skal have mulighed for at blive klogere og ikke kun få et svar.

 

Yderligere oplysninger:

Mogens Pfeiffer Jensen, uddannelsesansvarlig overlæge, Led- og Bindevævssygdomme, Aarhus Universitetshospital, mobil 29 84 76 70, e-mail: Pfeiffer@aarhus.rm.dk

 

Ellen-Margrethe Hauge, ledende overlæge og klinisk professor, Led- og Bindevævssygdomme, Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, mobil 24 78 60 25, e-mail: ellehaug@rm.dk