01.03.2018

Inddrag patienten, brug digitale løsninger og tænk patientforløb på en ny måde.

Dét er nogle af de ingredienser, der har sikret Aarhus Universitetshospital to nomineringer til årets Digitaliseringspris.

Hospitalet er nomineret til Implementeringsprisen for "Telemedicinsk hjemmemonitorering af gravide" samt i kategorien Sammenhængsprisen for "Fra patientindkaldelse til digital forløbskoordinator". Begge projekter benytter digitale løsninger til at involvere patienter i egen behandling og sikre gode patientforløb.

Fra digital information til digital dialog

I "Fra Patientindkaldelse til digital forløbskoordinator" har hospitalet samlet udvalgte patientvejledninger, pjecer og aftaler i en app, hvor patienten også kan se små videoer og chatte med en sygeplejerske. App'en er forløbsbaseret, dvs. at patienten før, under og efter sit hospitalsbesøg får information og har kontakt til hospitalet tilpasset sin situation.

- Vi er glade for at være nomineret – og vi er glade på patienternes vegne. Der er nemlig store muligheder i digital kommunikation med patienterne, som udtrykker begejstring for de små videoer, chat-funktioner osv. Med app'en får de information og dialog, når behovet opstår, de kan bedre forberede sig i hjemmet, og undgår at ringe forgæves til hospitalet, siger Lisbeth Kallestrup, programchef for patientinvolvering på Aarhus Universitetshospital.

Projektet er gennemført i samarbejde med firmaet Emento.

Se også:

Gravide undgår indlæggelser med telemedicin

Den anden nominering er for "Telemedicinsk hjemmemonitorering af gravide" på Kvindesygdomme og Fødsler, Aarhus Universitetshospital. Gravide med komplikationer får telemedicinsk udstyr med hjem, så de selv kan lave målinger af fosterets hjertelyd og egne infektionstal, som de sender til jordemoderen på hospitalet.

På den måde kan den gravide undgå indlæggelse eller hyppige ambulatoriebesøg og nemmere opretholde en dagligdag med fx andre børn i familien. Samtidig kræver forløbet langt færre personaletimer og sengedage på hospitalet. Kvinderne udtrykker stor begejstring for at kunne opretholde et normalt liv trods problemer i graviditeten

Den telemedicinske løsning er udviklet i samarbejde med Region Midtjyllands Center for Telemedicin.

Se også:

Mere infomration om Digitaliseringsprisen

Digitaliseringsprisen uddeles 14.-15. marts 2018.