28.08.18

Kom og se, hvordan dit nye hospital ser ud søndag 2. september, hvor Aarhus Universitetshospital inviterer indenfor. Du får en unik mulighed for at opleve nogle af vores nye byggerier, inden de bliver taget i brug

Der vil være rundvisning i det endnu uåbnede Dansk Center for Partikelterapi, der er den eneste af sin slags i Danmark. Partikelterapi er en skånsom, avanceret og højt specialiseret strålebehandling mod kræft, som man i dag sender patienter til blandt andet Texas for at få. Fra omkring årsskiftet er det dog her i Skejby, det foregår. På rundvisningen ser du behandlingsrummene, kommer ind bag maskineriet og møder læger, sygeplejersker og fysikere.

Du kan også komme og se vores nye hospitalskøkken, der med sine 4.700 kvadratmeter bliver et af landets største. Køkkenet – som i øvrigt har eget bageri og slagter - kommer til at levere mad til 2.350 patienter hver eneste dag. Mere end 74 procent af maden er økologisk, og alt bliver lavet fra bunden. Køkkenchefen Bente Sloth vil fortælle om tankerne bag maden på hospitalet, og projektlederen bag byggeriet vil også fortælle om, hvordan man bygger så stort et køkken.

Sidst men ikke mindst vil der også være spændende foredrag og stande, hvor du kan få svar på alle dine spørgsmål om alt fra organdonation til inkontinens. Der vil også være mulighed for at stille anonyme spørgsmål om nogle af de emner, der er svære at tale om.

Pressen er velkommen til at dække arrangementet.

Pressekontakt: Lars Elgård Pedersen. Tlf: 2479 2436. E-mail: lars.elgaard@skejby.rm.dk

Tid: Søndag 2. september klokken 11-15 

Sted: Aarhus Universitetshospital.

Fakta

  • Frem mod 2025 bliver 43 danske hospitaler bygget, ombygget og gentænkt
  • 12 nye hospitaler rundt omkring i landet inviterer indenfor til Åbent Hospital 2. september for at vise, hvordan fremtidens hospitaler ser ud
  • De nye hospitaler kommer blandt andet til at rumme 8898 enestuer og 347 nye operationsstuer
  • Sidste år kom der omkring 5.000 besøgende til Åbent Hospital på Aarhus Universitetshospital
  • Læs mere om hospitalsbyggerierne i Danmark på www.vibyggerforlivet.dk