03.09.2017

Interessen var enorm, da Aarhus Universitetshospital i dag slog dørene op til Åbent Hospital. Folk fra nær og fjern mødte op for at få et kig ind bag murene på hospitalet i Skejby, som bliver den største arbejdsplads i Aarhus Kommune, når det står færdigt

 

Solen skinnede særligt septembersmukt over Aarhus Universitetshospital i dag. Åbent Hospital-arrangementet var en stor succes. Børn med mor og far i hånden besøgte bamsehospitalet og fik tjekket op på ”Pjevs” og ”Bjørnefars” sundhedstilstand. Hospitalsansatte brugte en fridag til et kig på de nye omgivelser, som de i løbet af de næste år skal arbejde i. Unge som ældre, små som store havde for en dag mulighed for at opleve hospitalet inde fra.

Fyldte shuttlebusser

Som dagen skred frem, blev de indsatte shuttlebusser mellem hospitalets forskellige hovedindgange mere og mere fyldte. Der var rift om pladserne for at komme hele vejen rundt til de mange oplevelser.

”Min søn er født her på hospitalet,” fortalte en kvinde i shuttlebussen, ”og i dag er han med til at bygge det. Er det ikke fantastisk?”

En herre havde meldt sig på en rundtur i ”maskinrummet” for, som han sagde: ”Jeg har heldigvis kun været på hospitalet en enkelt gang. Og det var for at køre en ven til blodprøvetagning, men nu er jeg jo pensioneret, og så kan det jo være godt at vide, hvor tingene er på hospitalet, hvis jeg skulle få brug for det.”

Nærstudie af mikropartikler

De mange rundvisninger, som krævede forhåndstilmelding, var fuldt bookede, men heldigvis var der en masse andre ting at opleve. Flere forsøgte sig som kirurg med nål og tråd. Mikroskopet til at studere bittesmå partikler på helt tæt hold blev flittigt brugt. Foredrag om sygdomme, forskning og udvikling var godt besøgt.

I den store ambulancegård benyttede mange lejligheden til at sidde i en vaskeægte ambulance og kaste et blik op til den 35 meter høje helikopterplatformen, som balancerede oppe over deres hoveder. Platformen er så stor, at også forsvarets helikoptere kan lande der.

Noget for alle

Fascination, viden og nysgerrighed prægede dagen, og at dømme efter de mange smil og snakke, der var at spotte dagen igennem, har det været en dag med noget for alle. Og det er netop, hvad Aarhus Universitetshospital er: Både et lokalt hospital for aarhusianerne og et højtspecialiseret hospital for store dele af danskerne.

 

Foto: Michael Harder