Behandlingen foregår på afdelingen Røntgen og Skanning. Her vil du blive modtaget af røntgenpersonalet, som orienterer om og forbereder dig til behandlingen.
Behandlingen foregår sterilt. Personalet på stuen som skal behandle dig har derfor hue, mundbind, handsker og kittel på, for at beskytte dig mod infektion. Din hud desinficeres, i det område der skal arbejdes, hvorefter du får lagt steril afdækning på.
Du bliver lokalbedøvet i lysken. Derefter laver lægen et lille snit i huden, hvorigennem der stikkes en kanyle ind i pulsåren.
Når kanylen er på plads, fører lægen en tynd metalleder igennem kanylen. Herefter fjernes kanylen og et tyndt blødt plastikkateter/rør føres ind over metallederen og til det område, du skal have undersøgt og behandlet.
Du får sprøjtet kontrast ind, samtidig med der tages røntgenbilleder. Du skal sandsynligvis have sprøjtet kontrast og taget billeder flere gange.
For at få gode billeder er det vigtigt, at du ligger helt stille. Under nogle optagelser skal du holde vejret i kort tid.
Når lægen har passeret forsnævringerne, kan ballonbehandlingen påbegyndes.
Ballonbehandlingen kan føles som en trykkene fornemmelse, som aftager efter kort tid. For at få det bedste resultat holdes trykket i ballonen i 3 minutter. Ofte er det nødvendigt at lægge et metalgitter (stent) i blodkarret for at stabilisere det forsnævrede blodkar.
Til sidst fjernes det tynde plastikkateter og personalet på stuen hjælper dig i seng. Hullet i huden lukkes ved brug af lukningsudstyr.
Personalet vil informere dig løbende om, hvad der sker.