DNC.jpg

Dansk NeuroforskningsCenter (DNC) er et samarbejde mellem Region Midtjylland, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

DNC bedriver internationalt førende translationel forskning i hjernen og nervesystemets funktion og sygdomme for at skabe den internationalt bedste behandling for patienter med hjernesygdom.

I DNC har vi siden 2009 været med til at skabe banebrydende forskningsresultater via det unikke samarbejde på tværs af fagdiscipliner på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet. Dette har resulteret i nye og internationalt anerkendte behandlinger af patienter med hjernesygdomme for både børn, unge og voksne.

Det er DNC’s mission at sikre et miljø, hvor klinikere og forskere inden for klinisk hjerneforskning, billedfremstilling af hjernen og behandling af patienter med hjernesygdomme arbejder tæt sammen på tværs af specialer og fagskel, idet der sikres et tæt forskningssamarbejde mellem de lokale neuro-specialer, herunder psykiatrien.

Endvidere vil DNC gennem samarbejder og projekter medvirke til at knytte den neurobiologiske grundforskning ved Aarhus Universitet og tilsvarende nationale og internationale akademiske miljøer endnu tættere sammen med den kliniske forskning.

DNC har et stimulerende forskningsmiljø med internationale topforskere og en omfattende eksperimentel infrastruktur i tæt nærhed  på den kliniske neurovidenskab.

 

Kontakt

Jens Christian H. Sørensen

Professor, formand for DNC

jenssore@rm.dk

 

Anne Sofie Møller Andersen

Forskningskoordinator

anne.sofie@rm.dk

Tlf. 21267806