Hvis du er født uden én eller flere blivende tænder, skal vi modtage en henvisning fra din tandlæge inden det fyldte 18. år, hvis din tandlæge mener, at manglen på tænder vil give dig problemer med funktionen. Problemer med funktionen kan fx være:

  • manglende fortænder i overkæben
  • en ustabil tandstilling

Behandling og betaling

Vi vurderer, hvilke behandlingsmuligheder, der kan tilbydes og om Region MIDT kan betale for behandlingen. Betalingen afhænger af din tandstilling og er en individuel vurdering. Ofte behøver du ikke komme til undersøgelse, vi kan lave vurderingen ud fra de fotos, røntgenbilleder og modeller tandlægen sender til os. 

Mangler du mindre end 13 blivende tænder

Hvis du mangler mindre end 13 blivende tænder hører du til i Regionstandplejen.

Regionstandplejen er beliggende på Tand-, Mund- og Kæbekirurgisk Klinik, Aarhus Universitetshospital.
Langt de fleste behandlinger vil foregå i privat praksis. Inden behandlingen påbegyndes skal tandlægen indsende et prisoverslag til Regionstandplejen. Når overslaget er godkendt kan behandlingen påbegyndes og regningen tilsendes Regionstandplejen.
I de tilfælde, hvor der er behov for større knogleopbygninger eller hvis der skal isættes flere implantater i samme område vil behandlingen som oftest blive foretaget på hospitalet i regionstandpleje-regi. 
Læs om behandlingsforløbet for implantatbehandling.

Mangler du 13 tænder eller flere

Hvis du mangler 13 tænder eller flere hører du til i Odontologisk Landsdels- og Videncenter.

Her er der tale om en noget større behandling, som skal foregå på Tand-, Mund- og Kæbekirurgisk Klinik eller på Tandlægeskolen.