Behandling af allergi

Behandling af allergi afhænger af, hvilken type allergi du har.

Der er ingen særlig behandling af fødemiddelallergi eller medicinallergi.

Fødemiddelallergi

Har du fødemiddelallergi, skal du undgå at spise det, du er allergisk overfor. Og har du medicinallergi, skal du undgå den medicin, du er allergisk overfor.  

Insektallergi

Har du insektallergi, kan du blive vaccineret, hvis du har haft en meget voldsom reaktion. Der er rigtig god effekt af vaccination for insektallergi, som tager lidt over 3 år.

Luftbåren allergi

Har du luftbåren allergi f.eks. overfor pelsdyr, skal du forsøge at undgå pelsdyr.

Pollenallergi

Har du pollenallergi kan det evt. hjælpe at rejse sydpå, hvor der er bedre klima og forskudt pollensæson for allergikere. Sædvanligvis behandles denne form for allergi dog med binyrebarkhormon i mikrodoser i næsen. Begynder du på behandlingen 8 uger inden pollensæsonen, mærker du sjældent noget til din pollenallergi. Øjnene kan behandles med allergiøjendråber, som du tager efter behov. Du kan også tage antihistaminer ved behov. I svære tilfælde kan denne form for allergi behandles med allergivaccination.

Behandling af astma

Hvis du får astma ved anstrengelse som f.eks. løb eller lignende, kan du blive behandlet med medicin, der udvider bronkierne inden løbeturen.

Hvis du har op til 2 astmaanfald om måneden i dagtiden, skal du have forbyggende behandling i form af binyrebarkhormon til inhalering i mikrodoser. Denne behandling kan forhindre nye astmaanfald og behandlingen kan kombineres med medicin, der udvider bronkierne.

Når din astma er velbehandlet, afsluttes du fra speciallægen på hospitalet, og din egen læge overtager kontrol af behandlingen.

Vi anbefaler kontrol ca. hvert halve år eller efter behov.

Læs om vores Astmaskole

Fakta om binyrebarkhormon til astma- og allergibehandling

Tages som inhalationsmedicin, hvor doserne er så små, så du ikke har særlige bivirkninger.

Behandling af astma med binyrebarkhormon kan være nødvendig, og der er store risici ved ikke at tage behandlingen.

 

 

Yderligere information