Klinisk Forskningsenhed


Led- og Bindevævssygdomme består af de kliniske aktiviteter, dvs. klinik, sengeafsnit og et satellitlaboratorium for klinisk biokemi samt Forskningsenheden for reumatologi og knoglebiologi.

Netværksforskning til styring af klinisk kontrollerede undersøgelser er etableret i samarbejde med de reumatologiske universitetsafdelinger (Hvidovere Hospital, Rigshospitalet, Amtssygehuset i Herlev, Odense Universitetshospital, Gigthospitalet i Gråsten og Århus Universitetshospital).

Biologiske behandlinger af inflammatoriske ledsygdomme og bindevævssygdomme registreres i DANBIO-databasen, som via en styregruppe giver mulighed for registerforskning.

Forskningslaboratoriets faciliteter omfatter celleisolering ved centrifugal elutriation, inkubation og dyrkning af celler, in vito migrationsteknik, ELISA, immunhistokemisk teknik, præparation af knogle og brusk, stereologisk og histomorfometrisk analyse, muskelstyrke­målinger og trykalgometri.

I samarbejde er der adgang til flow-cytometri, 2D-gel-teknik, osteodensitometriske målinger samt billeddiagnostiske undersøgelser, som ultralyd-, CT- og MR-scanning.