Corona-vaccination

Vi får for øjeblikket rigtigt mange henvendelser vedrørende COVID-19 vaccination.

Vi vil henvise patienter med led- og bindevævssygdomme til vaccination efter de retningslinjer som er beskrevet af Sundhedsstyrelsen.

Du skal ikke foretage dig yderligere nu, men på et tidspunkt modtage tilbud om COVID-19 vaccination på et af de nyoprettede vaccinationscentre. Invitationen vil komme i din e-boks.

Vi anbefaler du bliver vaccineret. Du kan fortsætter med din vanlige medicin uden pause.

Tidspunktet for vaccinationen kender vi ikke og vil ikke få det oplyst. Det vil afhænge af mængden af vacciner.

Patienter og pårørende i Led- og Bindevævssygdomme

Vigtig information til dig, der er patient eller pårørende i Led- og Bindevævssygdomme:

På baggrund af regeringens og sundhedsmyndighedernes udmelding, sker der nogle ændringer i afdelingen i de kommende uger, så vi er klar til at modtage de patienter, som måtte have brug for at komme på hospitalet.

  • Pårørende og ledsagere til patienter i klinikken samt besøgende på sengeafsnittet begrænses mest muligt, så vi samler så få mennesker på hospitalet som muligt.
  • Vi forbereder os på at udsætte kontrol og behandling, som ikke er livsnødvendig og akut. Hvis du har en tid til kontrol i klinikken kan du forvente, at vi vil bede dig om ikke at møde op til en planlagt kontrol og vi vil i stedet ringe til dig på samme dag. Du hører fra os i e-boks eller sms, hvis det gælder dig.

Nogle tider vil blive aflyst og flyttet til et senere tidspunkt.

  • Hvis du selv vurderer, at din kontrol kan udsættes, må du gerne melde afbud til os pr. mail på Reumatologisk@auh.rm.dk
  • Hvis du har tid til behandling på afdelingen, hvor du får medicin i blodåren, så skal du stadig komme som aftalt.
  • Du kan stadig afhente biologisk medicin i klinikken, men vi beder dig om kun at komme, hvis du mangler medicinen indenfor de kommende uger.
  • Du skal få taget dine blodprøver som planlagt.

 

Forholdsregler omkring coronavirus ved led- eller bindevævssygdom

  • Hvis du bliver syg med fx feber, hoste eller åndenød skal du holde op med at tage den medicin, som du får mod din led- eller bindevævssygdom. Dette gælder ved alle former for infektioner. Eneste undtagelse er prednisolon, som du ikke kan stoppe med uden kontakt til afdelingen.

Du skal dernæst tage kontakt til din egen læge, som vil vurdere, om du skal testes for coronavirus.   

  • Når du er rask, kan du genoptage behandlingen, evt. efter kontakt til afdelingen.
  • Vi anbefaler IKKE at stoppe med den immundæmpende medicin for at forebygge infektion, da du risikerer opblussen i sygdommen, hvilket også kan øge infektionsrisikoen.

I øvrigt henviser vi til myndighedernes fælles informationsside https://politi.dk/corona

Hør Annette, klinisk sygeplejespecialist på Led- og Bindevævssygdomme, fortælle om, hvordan du skal forholde dig til din immundæmpende behandling og blodprøver i denne corona-tid:

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Hør Line, udviklingsansvarlig sygeplejerske på Led- og Bindevævssygdomme, fortælle om vores anbefalinger til dig med en led- eller bindevævssygdom ift. genoptagelse af arbejde, uddannelse, institution og skole ifm. genåbningen af samfundet:

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.