De fleste led- og bindevævssygdomme er ofte langvarige. Hvordan sygdommen viser sig hos den enkelte er varierende og sværhedsgraden kan veksle i perioder. Det vil være forskelligt, hvordan hverdagen med en led- eller bindevævssygdom opleves og påvirker din dagligdag.

Du kan læse mere om symptomerne på flere af sygdommene under kategorierne

 

Råd og vejledning

Du kan finde råd og vejledning om, hvordan du håndterer livet med en led- eller bindevævssygdom under følgende links:

 

Træthedspjece (E-dok)

 

Sygeplejesamtaler

På Reumatologisk Afdeling U tilbyder vi dig en samtale med en sygeplejerske, hvis du har fået konstateret en af følgende sygdomme;

 

Hvis du har en anden sygdom end de nævnte, er det også muligt at få en samtale med en sygeplejerske, hvis du har behov for det.

Samtalen tager udgangspunkt i det, du ønsker at tale om vedrørende din sygdom, og hvordan sygdommen påvirker dig i hverdagen. Desuden vil vi tale om sygdommen, behandling og hvilke symptomer, du skal reagere på.

Pjece: Information om sygeplejesamtale er under udarbejdelse.

Vejledning om medicinsk behandling

Du vil blive informeret og vejledt af en læge og en sygeplejerske om håndtering af den medicin, som du skal have for din sygdom.

Ung i Reumatologisk Afdeling

Vi tilbyder dig en samtale med en sygeplejerske, når du overgår fra Børneafdelingen til Reumatologisk Afdeling. Samtalen tager udgangspunkt i det, du ønsker at tale om vedrørende din sygdom, hvordan sygdommen påvirker dig i hverdagen, og det at være ung med børneleddegigt. Desuden vil vi tale om sygdommen, behandlingen, og hvilke symptomer, du skal reagere på.

Hvis du har en anden sygdom end børneleddegigt, er det også muligt at få en samtale med en sygeplejerske, hvis du har behov for det. 

Du kan finde råd og vejledning om, hvordan du håndterer livet med børnegigt i patientforeningerne www.fnug.dk og www.gigtforeningen.dk.