Følg med i graviditeten helt fra start ...  Det er ofte rart for den gravide at have dig med til undersøgelser, behandlinger og fødsel. Du hører og ser, hvad der sker på en anden måde, og I kan dele glæde, usikkerhed, bekymring og valg, der måske skal træffes.

Det er ekstra vigtigt, hvis der er problemer eller komplikationer, og den gravide ikke selv fysisk har det så godt. Du er ofte den, der har overskuddet til at hjælpe med alt det praktiske i hverdagen.

Stil spørgsmål 

Den gravide og barnet er selvfølgelig i fokus. Men du skal også stille de spørgsmål, du har brug for svar på. Bed om at få ting forklaret eller uddybet undervejs.

Planlæg fødslen sammen

Aftal med den gravide, hvordan du bedst støtter hende og aftal roller, hvis I er flere, der skal med (mor, veninde etc.). Tag altid en ekstra voksen med, hvis større søskende skal med til fødslen. Der er mulighed for ophold i et venterum uden for fødestuen

Tænk på dine egne behov under fødslen          

Det kan være hårdt arbejde at sidde ved siden af, når fødslen er i gang. Husk at spise, drikke og ikke mindst få hvilet. Tag en pause og få lidt frisk luft, hvis fødslen trækker ud. Sig fra, hvis du har brug for at trække dig, eller dine grænser overskrides.

At føle sig glemt eller overset under fødslen

Hvis en fødsel lige pludselig kræver akut handling (kejsersnit etc.), sker alting lynhurtigt. Du kan føle sig bange, hjælpeløs og "glemt". Vi gør vores bedste for at inddrage dig/følge op .

Barsel og orlov - hvilke valg og hvordan ...

Læs om dine muligheder for at tage orlov efter fødslen, og hvordan det økonomisk stiller dig.

Mere information

Gå til hovedmenu om graviditet og fødsler.