Når du har en pårørende, der er i behandling, kan du opleve, at du bliver ked af det og måske er mere påvirkelig end du plejer at være.

Det er naturlige reaktioner ved et krævende behandlingsforløb. Samtidig kan der være mange nye opgaver, du skal tage dig af.

Det kan være belastende og vanskeligt, at have de samme ressourcer som ellers og du og din familie kan have brug for støtte til at få talt sammen og til at få situationen bearbejdet.

Stil spørgsmål

 

  • Vi opfordrer dig, til at stille spørgsmål til personalet. Skriv spørgsmålene ned for at huske dem. I en krisesituation er det normalt at glemme, så spørg gerne igen, når du har brug for at få noget genopfrisket
  • Personalet vil altid gerne vejlede dig i, hvor og hvordan du kan søge hjælp

 

Hør Dagny fortælle om sin oplevelse: 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Tal med børn, familie og netværk

Tal åbent med jeres børn om sygdommen, og hvordan I har det.

Kræft påvirker hele familien og børn mærker hurtigt, når noget ændrer sig og de reagerer på det. Læs mere:

Hvordan kan du tale med dit barn

Tal så vidt muligt også åbent med jeres familie og netværk. Ofte kan det være en lettelse at få sat ord på de svære tanker, så de ikke belaster unødigt.

De fleste vil gerne hjælpe, men kan være bange for, at sige eller gøre noget forkert. Du kan fortælle dem, hvad du har brug for. Mange er glade for, at kunne gøre noget praktisk for jer som fx indkøb, hente og bringe, lave mad, slå græs osv.

 

Tal med din egen læge

Du kan have andre behov end din nære, hvilket kan være svært at tale om. Din egen læge kan være en god samtalepartner, da han formentlig kender din samlede situation. Han kan hjælpe dig og henvise dig videre ved behov.

 

Søg hjælp hos din kommune

Din kommune har ofte netværk og tilbud til pårørende. Se tilbuddene i din kommune

 

Tilbud i Kræftens Bekæmpelse

Du kan bruge Kræftens Bekæmpelse. De har aktiviteter og netværk for pårørende