Som kræftpatient er det nemt at se alle de negative aspekter af sygdommen, hvilket giver mening, da kræft er en forfærdelig sygdom.
Idéen med projektet "100 Positivt budskaber om kræft" er at få patienter og pårørende til at huske på de gode ting, som også kan ske i forbindelse med et kræftforløb.
De små gode sider, som nemt kan komme til at stå i skyggen af sygdommen. 
Hør Morten fortælle om projektet:

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Udvalgte positive budskaber

"Min sidste tid med min far og hans kræftsygdom fik sat livet i perspektiv. Jeg får noget godt ud af hver eneste dag uanset, hvad der sker. Der er altid et eller andet, man kan glæde sig over"

- Susanne 

"Efter jeg har fået kræft, er jeg blevet bedre til at nyde hverdagen. At være tilstede her og nu og ikke gå og vente på den næste weekend eller ferie, men at sætte pris på hverdagen hver dag. At hente mit barn i børnehave og give tid til, at vi bruger en halv time på hjemvejen, fordi vi lige skal snakke om stort og småt, kigge på blade, der ændrer farve og hoppe på snebær, så de "plopper".
At nyde samværet sammen i familien hver dag"

- Christine

Jettes budskab

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

"Har lige fået Diagnosen Non Hodgkin follikilære lymfekræft uhelbredelig. Jeg nyder mit gode liv med børn, kæreste, venner og familien. Tager en dag af gangen og håber, at der går lang tid inden, jeg skal i behandlingen. Man finder ud af, hvad der betyder noget for en"

- Elna

"Selv om jeg har kronisk kræft og aldrig bliver rask, så har jeg valgt at se livet fra den positive side, nyde det mens jeg har det og gøre de ting jeg elsker. Jeg elsker at rejse, så lige et billede fra en smuk strand på Hawaii jeg besøgte i sommers. Brug dit liv på ting der gør dig glad, gør noget for dig selv, elsk livet"

- Rikke

Anja og Jimmys budskab

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

"Mit kræftforløb lærte mig at være taknemmelig for den hjælp og ekspertise, jeg har fået på sygehuset - og være glad for den hjælp, jeg fik af familie og venner"

- Lise

Læs flere positive budskaber

Hvad er vigtigt for dig?

Læs om ønskesedlen udviklet af Morten Starup, tidligere patient i Kræftafdelingen

Om Morten

Morten Starup er 28 år. Han læser en kandidat i Oplevelseøkonomi på Aarhus Universitet.

Han indsamlede i løbet af november måned 100 positive budskaber om kræft via sociale medier
Morten har selv i 2009 været indlagt på Kræftafdelingen i Aarhus med en kræfttumor i hjernen.
 
Tilbage til forsiden på Kræftafdelingen