Kemoterapi

Kemoterapi er en behandling, vi bruger mod kræft. Det er en medicinsk behandling med stoffer, der kan dræbe kræftcellerne i kroppen. Overlæge Mads Agerbæk forklarer mere i videoen.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Biologisk målrettet/targeteret behandling

Biologisk målrettet behandling er designet til at blokere, ødelægge eller forstyrre nogle af de forsyninger, som kræftsygdommen behøver for at vokse og sprede sig.

Sådan foregår medicinsk kræftbehandling

Hos os kan du få medicinsk kræftbehandling på to måder: Enten i tabletform eller som væske direkte ind i en blodåre. Det tager fra en time og op til mange timer, og du skal som hovedregel ikke indlægges, men kommer hjem igen samme dag.

Er behandlingen farlig for andre?

Nej.

Der kan være rester eller affaldsstoffer fra behandlingen i opkast, urin, afføring og i mindre grad i sved. Der er tale om så små mængder, at der ikke er nogen risiko for dine pårørende eller dem, du i øvrigt omgås i hverdagen – hverken for børn eller voksne.

Gravide og ammende bør dog ikke komme i direkte kontakt med urin, afføring og opkast.

Forberedelse og behandling

Du kan læse mere om forberedelse til og behandling med medicinsk kræftbehandling www.medicinsk-kraeftbehandling.auh.dk og du vil få mere information om din specifikke behandling, når du kommer i afdelingen.

Patienter fortæller

Hør patienter beskrive, hvordan de har oplevet deres medicinske kræftbehandling.