Kirurger på operationsstue

Operation

Inden selve operationen kommer neurokirurgen og hilser på dig. Du vil også møde operations-sygeplejersker og de narkoselæger og sygeplejersker, der står for din bedøvelse.

Operationstiden varierer afhængig af, hvilken slags operation, du skal igennem.

Du kan læse om de hyppigste operationer i vores patientvejledninger

Opvågning

Hvis du har været bedøvet, vil du efter operationen komme på Forberedelse og Opvågning, Nord. Her vil du oftest være 2 til 6 timer. Nogle operationer kræver dog 24 timers opvågning.
Enkelte operationer kræver at du bliver observeret på Intensiv Nord. 

En sygeplejerske vil observere dig tæt og vurdere din tilstand under opvågningsforløbet. Det er vigtigt, at du siger til, hvis du har smerter eller kvalme efter operationen. Tidlig lindring af smerter og kvalme mindsker risikoen for problemer efter operationen og medvirker til, at du hurtigere kommer tilbage til at kunne det, du plejer.

Under opvågningen har du brug for langsomt at komme til dig selv efter bedøvelsen. Dette sker bedst i rolige omgivelser. Derfor er det, som udgangspunkt ikke muligt at få besøg i opvågningen. I særlige tilfælde gives der dog mulighed for korte besøg af en pårørende. Det aftales individuelt med den sygeplejerske, der tager imod dig på Forberedelse og Opvågning.

Mobiltelefoner er tilladt på Forberedelse og Opvågning, Nord, men skal være på lydløs, af hensyn til patienterne. 

Efter opvågningen

Efter opvågningen vil du blive kørt på Hjerne- og Rygkirurgisk sengeafsnit på plan 6 eller 7. Her vil en sygeplejerske tilse dit operationssted og hjælpe dig, med fx smerter, kvalme, sult eller tørst. Så snart det er hensigtsmæssigt efter din operation, vil sygeplejersken også hjælpe dig med at komme ud af sengen.

Nogle operationstyper tillader, at man går hjem direkte fra opvågningen. Hvis det er tilfældet for dig, kan du læse om det, i den patientvejledning du får af personalet.