Før indlæggelsen

Inden du møder til operation, er det vigtigt, at du har forberedt dig og fulgt den vejledning, du har fået til forundersøgelsen i Hjerne- og Rygkirurgisk Klinik.

Til indlæggelsen skal du medbringe toiletsager. Ønsker du at bruge morgenkåbe, skal du også medbringe en sådan, da de ikke findes i afsnittet.

Det er en god idé, at lade smykker og værdigenstande blive derhjemme. 

Vi henstiller også til, at du og evt. pårørende kun medbringer en enkelt taske hver, og helst en sportstaske/ weekendtaske. Dette skyldes, at det kan være svært for personalet at opbevare og transportere en større kuffert, fx ved overflytningen fra opvågningen til sengeafsnittet. 

I sengeafsnittet har vi enestuer. Du er derfor velkommen til, at have en pårørende til, at overnatte på din stue under indlæggelsen.
Find vores vejledning til pårørende her: Velkommen til pårørende i Hjerne- og Rygkirurgi

Indlæggelsen

I dit indkaldelsesbrev, som du modtager i din e-boksstår, hvor og hvornår du skal møde op til din behandling/operation. 

Når du ankommer, bedes du henvende dig hos en sygeplejerske. Hun/han vil sørge for de sidste forberedelser inden operationen. 

Udskrivelsen

Når din operation er overstået, og vi vurderer, at du er klar til at komme hjem, vil du blive udskrevet. Sygeplejersken og lægen vil informere dig om, hvilken medicin, du skal tage derhjemme.

Vi anbefaler, at du på forhånd har indkøbt paracetamol (Pinex, Pamol, Panodil) til at afhjælpe eventuelle smerter. Hvis du får brug for yderligere smertestillende medicin, vil du få en recept herpå.
Sygeplejersken og lægen vil også informere dig om efterforløbet for din operation i forhold til fx fjernelse af sting, begrænsninger for bevægelse og genoptagelse af arbejde.

Inden du forlader afsnittet, vil der være taget stilling til, om du skal komme til opfølgning i Hjerne- og Rygkirurgisk Klinik.

Du kan finde flere informationer om at være patient og pårørende på Aarhus Universitetshospital her: Oversigt til patienter og pårørende