Opvågning efter operationen

Du bliver udskrevet når vi skønner, at du er i stand til dette og vi taler med dig om det på opvågningen. Det er normalt at føle sig lettere svimmel og træt ved udskrivelse. 

Ved udskrivelse har vi gennemgået patientpjecen til den behandling eller operation du har fået og vi har tillige sikret os, at du er indforstået med hvilken og hvor megen smertestillende du skal tage. I patientpjecen står også hvad du skal observere for og akut numre, som du også kan finde her på sitet under kontakt.

Videre plan - prøvesvar

Inden udskrivelse vil der tillige være lagt en plan for dig. Det kan være du er afsluttet eller skal i et videre forløb. Det kan også være at yderligere plan afhænger af de prøver der evt. er taget.

Læs om muligheder for prøvesvar.

Patienthotel?

Det er nogle få patienter, der efterfølgende skal på patienthotel. Du vil have aftalt dette på forhånd ved forundersøgelsen. I enkelte tilfælde, er det et skøn på dagen baseret på forskellige faktorer. F.eks. en fortsat medicinsk behandling efter operationen, som skal håndteres i hospitalsregi. 

Læs om Patienthotellerne.

Alene hjemme?

Efter nogle operationer, kan du ikke være alene hjemme. Der er det vigtigt, at du har en ledsager eller pårørende, som kan hjælpe dig, når du skal hjem. Hvorvidt du må være alene, afhænger af undersøgelsen/operationen og du vil få det af vide til forundersøgelsen.

Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at kontakte os.

Transport til og fra Dagkirurgi

Du skal selv sørge for transport til og fra Dagkirurgi på dagen. Du må ikke selv køre bil eller bus, hvis du har været fuldt bedøvet. Læs mere om hvorfor her.
 

Hvis du er over 65 år eller førtidspensionist, er du berettiget til patientbefordring.
Læs mere om regler for patientbefordring.

Videre til "Hjemme igen - dagene efter"

Læs videre om dagene efter operationen her..