Skal din operation foregå i lokal bedøvelse betyder det, at det er den kropsdel, som skal opereres, der bliver bedøvet og at du er vågen undervejs.

Sikkerhedstjek

På operationsstuen foretager personalet et sikkerhedstjek igen, hvor du siger dit fulde navn og CPR nr samt fortæller hvor du skal opereres og hvorfor. 

Hvordan foregår lokal bedøvelse?

Lokalbedøvelse gives inde på operationsstuen. Du taler med den læge der skal operere dig, og lægen giver dig lokalbedøvelsen. 

Området der skal bedøves afsprittes. Dette føles koldt mod huden. Kirurgen anlægger lokalbedøvelsen. Det foregår som en indsprøjtning på stedet, der skal opereres. Det kan være ubehageligt mens bedøvelsen anlægges, idet det kan svie og spænde en del. Ubehaget er dog kortvarigt, idet bedøvelsen hurtigt virker.

Hvad kan jeg mærke?

Efter anlæggelse af lokalbedøvelse, dækker vi området af med steril afdækningspapir. Det er for at holde området sterilt og det betyder også, at du ikke kan se operationen.

Lægen tester, at lokalbedøvelsen virker, inden operationen starter. Du vil ikke kunne mærke smerte, men du kan mærke kulde og varme, samt at der bliver rørt ved området. 

Musik/lydbog

Du er velkommen til at have egen musik med høretelefoner med ind på stuen imens. Vi har også musik vi kan tilbyde dig, hvis du har lyst.

Supplement til lokalbedøvelse

Til nogle operationer, vil du kunne få et drop i hånden og vi kan supplere lokalbedøvelsen med beroligende og ekstra smertestillende. Dette er dog kun muligt, hvis du er fastende og du i øvrigt ikke selv skal køre hjem eller tage bus.
Læs mere om fasteregler

Efter operationen

Til nogle operationer, er du blevet informeret forud for operationen ved modtagelse og kan derfor gå direkte ud og klæde om og tage hjem.
Til andre operationer skal vi observere dig en tid, før vi sender dig hjem og du vil ofte modtage informationen efter operationen på opvågningen/hvilestuen. 
Læs mere om opvågningen.