Fuld bedøvelse kaldes også generel anæstesi og fuld narkose. Det er dækkende for en bedøvelse hvor du sover helt.

Anæstesitilsyn/narkosetilsyn

Til nogle operationer, har du talt med en narkoselæge inden. Enten ved et møde i forbindelse med forundersøgelsen, i telefonen eller pr. video. Dette kalder vi et narkosetilsyn. Alternativt, har narkoselægen forberedt din bedøvelse forud for operationsdagen, ved gennemlæsning af din journal og du møder først narkosesygeplejersken eller narkoselægen på operationsdagen.

Sikkerhedstjek

På operationsstuen foretager personalet et sikkerhedstjek igen, hvor du siger dit fulde navn og CPR nr samt fortæller hvor du skal opereres og hvorfor. 

Narkosepersonalet spørger dig også om forskellige forhold som evt. løse tænder, allergier, nakkeproblemer m.m.

Hvordan foregår selve bedøvelsen?

Du får overvågningsudstyr på til at måle din puls, dit blodtryk og iltindhold i blodet. Du får et drop i hånd eller arm til medicin og væske.

Før du lægges til at sove, gives du smertestillende og sovemedicin i droppet og du får en blød plastikmaske holdt op til mund/næse, hvori der er ren ilt. 
Ren ilt lige op til bedøvelsen, giver de bedste forudsætninger for en god bedøvelse. Det tager et par minutter før du sover. 

Nogle gange får du bedøvelsen luftformigt via plastikmasken. Det er i så fald aftalt med dig forinden.

Mens du undersøges/opereres, er der én narkoseuddannet person hos dig. Du får smertestillende og sammen med lokalbedøvelse og/eller nerveblokade, tilstræber vi, at du vågner opmed acceptable smerter eller helt smertefri. 
Læs mere om nerveblokalde.

Kvalme

Før operationen har vi talt med dig om din risiko for kvalme. Om man får kvalme afhænger af undersøgelsens/ operationens art og varighed samt individuelle forhold. Hvis vi vurderer, du har risiko for kvalme efter operationen, giver vi dig også medicin, der forebygger dette mens du sover.

Opvågning

Du vågner op inde på operationsstuen, men det er ikke sikkert du kan huske det bagefter. Til nogle operationer kan du selv flytte dig over i en hvilestol/seng. Til andre får du hjælp. Du bliver derefter kørt på opvågningen.
Læs mere om opvågning.