Følgende skal du have gjort, tænkt over og fundet løsninger på inden du møder til undersøgelse og operation. 

Transport til og fra Dagkirurgi

Du skal selv sørge for transport til og fra Dagkirurgi på dagen. Du må ikke selv køre bil eller bus, hvis du har været fuldt bedøvet. Læs mere om hvorfor her.
 

Hvis du er over 65 år eller førtidspensionist, er du berettiget til patientbefordring.
Læs mere om regler for patientbefordring.

Alene hjemme?

Efter nogle operationer, kan du ikke være alene hjemme. Der er det vigtigt, at du har en ledsager eller pårørende, som kan hjælpe dig, når du skal hjem. Hvorvidt du må være alene, afhænger af undersøgelsen/operationen og du vil få det af vide til forundersøgelsen.

Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at kontakte os.

Hjemmepleje

Har du i forvejen kontakt til hjemmesygeplejen/-plejen, så varsko dem om, at du skal ind til undersøgelse/operation og husk, at medbringe telefonnummeret og navnet på det lokalcenter, du hører til. 

Selvom du ikke har kontakt til hjemmesygeplejen/-plejen, kan det være en god ide, at medbringe et kontaktnummer. Det kan f.eks. være, at du hjælper din ægtefælle meget i hverdagen og grundet operationen, ikke længere vil være i stand til dette et stykke tid. Ring til din kommune, hvis du er i tvivl om telefonummmeret.

Bad & Hygiejne

Tag brusebad på dagen. Vær omhyggelig med intimhygiejne og undlad, at smøre dig ind i creme på kroppen bagefter. Husk at rengøre navlen med vatpinde, hvis du skal opereres med kikkert gennem navlen. 

Undlad neglelak og concealer/foundation på dagen af hensyn til observation under narkose.

Barbering

Hvis der i patientpjecen står angivet, at du skal barbere et område eller du har fået det af vide til forundersøgelsen, så gør venligst dette. Undlad at bruge skraber. Brug i stedet en barbermaskine/trimmer. 

Piercinger/Ur/Smykker

Piercinger danner grundlag for infektion. De skal fjernes før badet og området vaskes grundigt. Lad gerne smykker, ur osv. blive derhjemme.

Påklædning

Du skal være rent og varmt klædt på, med løstsiddende tøj. Der er køligt på operationsstuerne og der kan være ventetid. Det er vigtigt for et godt forløb under og efter undersøgelsen/operationen, at du ikke fryser.

Hjælpemidler, herunder briller/linser

Hvis du har nedsat syn og er linsebruger, anbefaler vi, at du anvender briller på dagen. Du kan evt. tage en beholder til linserne med, hvor de kan opbevares under undersøgelsen/operationen. Tandproteser, høreapparat og briller må gerne medbringes på operationstuen.

Drik rigeligt

Vi opfordrer dig til, at drikke rigeligt med tynde klare væsker indtil 2 timer før operation. Start dagen før. Det giver dig de bedste forudsætninger for et godt operationsforløb og du kommer hurtigere ovenpå. Læs om hvad ud må og ikke må drikke under fasteregler.

Læsestof

Medbring gerne en bog til evt. ventetid eller til opvågningen. Du er også velkommen til at medbringe din telefon, tablet eller pc. Der er gratis WIFI på hospitalet.

Mere information om forberedelse for voksne i Dagkirurgi

Mere information til voksne i Dagkirurgi