2018

 • 08-02-2018

  Resultater fra et nyt ph.d.-projekt på Syddansk Universitet peger på, at langt størstedelen af de adspurgte ofre er meget tilfredse med den hjælp, de får fra Center for Voldtægtsofre ved Aarhus Universitetshospital. Resultaterne viser samtidig, at ofrene føler sig troet på og ordentligt behandlet af de faggrupper, som de møder, når de søger hjælp.

   

 • 02-02-2018

  En gruppe leverpatienter kan fortsat ikke få en forklaring på, hvad de fejler. Men med avancerede genetiske metoder kan man hjælpe over halvdelen af dem, viser ny forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet.

 • 01-02-2018

  Et nyt forskningsprojekt fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital viser, at otte ugers mindfulness-træning hjælper patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom(KOL), så de bedre kan håndtere angst og depression. 

 • 29-01-2018

  Hjerternes Fest: Bliv klogere på hjerter og leg selv kirurg, når Aarhus Universitetshospital fejrer hjerteområdets 30 år i Skejby med Åbent Hus d. 4. februar

 • 17-01-2018

  Med små videoer og chat forbereder Aarhus Universitetshospital unge patienter til operation for tragtbryst. Sammen med optimerede operationsforløb sikrer app'en tryg og effektiv behandling.

 • 16-01-2018

  I aften sender DR1-Sundhedsmagasinet en udsendelse om en patient, der er blevet behandlet for en stor blodprop på Aarhus Universitetshospital. Samtidig publiceres ny forskning på området fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet.

 • 15-01-2018

  10 procent af alle fertile kvinder er ramt af den smertefulde sygdom endometriose. Nu viser ny forskning fra Aarhus Universitetshospital, at operation er en særdeles effektiv behandling for svære tilfælde af sygdommen.

 • 10-01-2018

  På afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital har man gennem mange år arbejdet intensivt med patientsikker medicinadministration. Nu er Aarhus Universitetshospital, som det eneste hospital i Danmark, blevet certificeret på det eftertragtede niveau 6 efter den såkaldte EMRAM-skala. EMRAM måler, hvor systematisk vi udnytter teknologi i patientbehandlingen, herunder digital understøttelse af alle arbejdsgange i medicinadministration.

 • 05-01-2018

  Ny epigenetisk test kan allerede ved diagnosetidspunktet afgøre, om en patient har en aggressiv form for lymfekræft i huden. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet.

 • 04-01-2018

  Vil du søge grosserer Thomas og Sophie Skyttes legat?

2017