Styrket diabetesindsats i Region Midtjylland

Steno Diabetes Center Aarhus (SDCA) er Region Midtjyllands nye specialiserede videns- og kompetencecenter inden for diabetes. SDCA er etableret pr. 1. januar 2018 i et samarbejde mellem Region Midtjylland og Novo Nordisk Fonden med det formål at styrke diabetesindsatsen til gavn for diabetespatienter både i og udenfor Region Midtjylland.

Novo Nordisk Fonden har doneret ca. 1,4 mia. kr. til de nye satsninger inden for diabetesområdet i Region Midtjylland og til nye fysiske rammer for SDCA, der skal bygges ved Aarhus Universitetshospital.

Diabetesbehandling i verdensklasse

SDCA skal være et kraftcenter for behandling, forebyggelse, forskning, samarbejde og uddannelse inden for diabetesområdet hele Region Midtjylland. Visionen er et internationalt anerkendt center, som leverer nye indsigter og resultater både i behandlings-, forsknings- og uddannelsessammenhæng.

Formålet med SDCA er overordnet

  • at øge livslængden og livskvaliteten for alle personer med diabetes i Region Midtjylland.
  • at mindske antallet af diabetespatienter i Region Midtjylland.

Nybygget diabetescenter

SDCA er placeret både fysisk og organisatorisk ved Aarhus Universitetshospital i Skejby og forventes at flytte ind i det kommende "Forum" ved Aarhus Universitetshospital medio 2022. Centret skal overtage behandlingen af alle diabetespatienter fra AUHs optageområde samt regionens højtspecialiserede behandling og derudover igangsætte nye tiltag, som patienter fra hele regionen kan henvises til. I alt vil det svare til ca. 8.000 årlige patientforløb, efter det er færdigbygget.

 

Job hos Steno Diabetes Center Aarhus?

Tilmeld dig nyheder fra Steno Diabetes Center Aarhus

* indicates required

Følg med

Få seneste nyt og følg med i etableringen af Steno Diabetes Center Aarhus.

 Følg med på LinkedIn

 Følg med på Twitter

 Tilmeld nyhedsmail

Seneste nyt

  • Læs seneste nyhedsmail fra Steno Diabetes Center Aarhus herunder.

Fakta om Steno Diabetes Center Aarhus