Er du gravid med diabetes i Aarhus Universitetshospitals optageområde? Så hedder din diabetesafdeling Steno Diabetes Center Aarhus.

Hør mere i videoen og find kontaktoplysninger til din klinik herunder.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

 

Hvad er graviditetsdiabetes?

Graviditetsdiabetes er en form for diabetes, der er opstået under din graviditet på grund af nedsat følsomhed for insulin. Din graviditetsdiabetes forsvinder næsten altid umiddelbart efter fødslen.

Desværre er din risiko for senere at udvikle type 2-diabetes stor. Ca. 50 procent udvikler type 2-diabetes indenfor 10 år efter en graviditetsdiabetes. Derudover har dit barn en øget risiko for overvægt og type 2-diabetes.

Arvelighed spiller en stor rolle i forhold til udvikling af type 2-diabetes, men i mange tilfælde opstår sygdommen på baggrund af usund livsstil som nedsat fysisk aktivitet og usunde kostvaner.

Derfor er det vigtigt at opspore evt. type 2-diabetes tidligt og hjælpe dig og din familie med at skabe sunde vaner med det formål at forebygge type 2-diabetes.

Tilbud til dig med gravditetsdiabetes

Steno Diabetes Center Aarhus har sammen med Klinik for gravide på Aarhus Universitetshospital udviklet en række skræddersyede tilbud til dig, der har eller har haft graviditetsdiabetes.

 

Forebyggelse af type 2-diabetes efter graviditetsdiabetes

Diabetes og tidlig amning

Gravid med diabetes - Kontakt klinikken