Samsø jordemodercenter og fødestueordning, er et tilbud til familier, som ønsker nærhed, kendthed og kontinuitet kombineret med en høj faglig kvalitet i jordemoderarbejdet.

Kendthed og kontinuitet

Jordemødrene arbejder ud fra princippet kendthed og kontinuitet. Det betyder, at kvinden/familien og jordemødrene kommer til at kende hinanden godt i løbet af graviditeten. Dette er vigtigt for begge parter, da det skaber tillid og tryghed, samt giver jordemødrene optimale muligheder for at opspore evt. problemer i god tid. Det betyder også, at kvinden/familien kender den jordemoder, som vil være der under selve fødslen.

Konsultationer og fødselsforberedelse

Hver gravid har i gennemsnit mellem 6 og 8 jordemoderkonsultationer. Der tilbydes fødselsforberedelse i samarbejde med sundhedsplejerske, samt barselssamtaler i forbindelse med opholdet på familierummet eller ved hjemmebesøg efter fødslen. Der skabes netværk i forbindelse med fødselsforberedelse og mødre grupper.

Screeninger efter fødslen - PKU

Jordemødrene tager PKU (screening for medfødte stofskifte sygdomme).

Ophold efter fødslen

Fødestuen har i tilknytning et familierum, hvor familien kan opholde sig i dagene efter fødslen. Jordemoderen kommer dagligt og vejleder i amning, spædbarnspleje og hvad der ellers måtte være behov for.

Hvordan kontakter man jordemoderen?

Man kontakter jordemoderen ved enten at ringe til en af jordemødrene privat, eller ved at ringe til Samsø Sundheds- og Akuthus (3046 3689) og få nummeret på vagthavende jordemoder. 

Hvem er vi:

Tine Bûlow, uddannet 1986                        
jordemoder på Samsø siden 2007.              . 
Søtofte 15 , Tranebjerg 
8305 Samsø                             
Tlf. 6070 4556
E-mail: Tineersa@rm.dk                                              

Helle Bjerregaard, uddannet 1997  
jordemoder på Samsø fra 2002 
Sælvig Plantagevej 10,
8305 Samsø                           
Tlf. 3095 4096
E-mail: Helbje@rm.dk 

Valg af fødested

Samsø Jordemodercenter