Birgit, 74 år

"Jeg har fået lavet nye hornhinder. Den første i 2006, og den anden i 2012, hvor jeg også fik fjernet grå stær. Det blev et rigtig godt resultat. Jeg ser godt og var der ikke blevet lavet noget ved det, havde jeg ikke kunnet køre bil i dag". 

 

Lis, 68 år

”Jeg blev opereret i oktober 2012 med en ny hornhinde. Det gik rigtig godt, og jeg var klar til at spille golf igen kun en måned efter. Jeg har fået et fantastisk nyt liv, kan se fuglene og lyset igen. Det har været helt utroligt, og jeg er meget taknemmelig. Nu er det andet øje klar til operation den 7. november 2013. I hele forløbet har jeg fået en fantastisk information og omsorg.”

 

Søren, 58 år (fortsat med falkeøjne 6 år efter hornhindetransplantation).

"Et nyt syn på livet!! Det er det, man i bogstaveligeste form får, hvis man er så heldig at få en hornhinde transplantation. Jeg var en af de heldige. Med cirka 20 % syn på begge øjne, fik jeg først en ny hornhinde på venstre øje.
Da den viste sig at virke, fik jeg et halvt år senere en på højre øje. Her kom så det nye syn på livet – 80 % syn på det ene øje og 100 % på det andet. En hel ny verden åbnede sig for mig. Hele forløbet var en stor oplevelse.
En fantastisk faglig dygtig overlæge med humor og stor pædagogisk tilgang. En stor oplevelse at blive opereret i et topprofessionelt sygehus-miljø og med et fantastisk personale. Tak for det. Men den største tak går til de to personer, som gav mig deres hornhinder. Det vil jeg aldrig glemme. Vil jeg mon donere mine organer – gæt selv??!!"

 

Erik, 71 år

"Efter næsten 20 år med et sløret syn var det fantastisk i en alder af 65 år at få normalt syn igen, og jeg er taknemlig overfor de donorer, der har bidraget til, at jeg kunne få et nyt syn på tilværelsen. Jeg finder her igen et særdeles godt argument for donorsagen i almindelighed og vævs-/organdonation i særdeleshed.

Men taknemligheden er selvfølgelig også rettet til de øjenlæger, der har bidraget til at hjælpe mig og mine øjne gennem de vanskeligheder som skæbnen har budt på. Hvad de med indsigt, hjælpsomhed og teknologi har udrettet for mig er stort – så stor at jeg glemmer, at der i 20 år har været problemer. F.eks. kan jeg nu forbavses, når venner og bekendte, der husker mine tidligere problemer med øjnene, venligt spørger ”hvordan går det med øjnene?”.

Bivirkningerne er meget få. Om aftenen kan der af og til være en tendens til at øjnene løber i vand, og til tider kan der være lidt irritation i det højre øje. Men ellers kører det fint, og jeg har igen fået syn for sagen – tak!”