Operation

Du bliver hentet af en serviceassistent der følger dig til Neurokirurgisk operationsafsnit. Inden selve operationen kommer neurokirurgen og hilser på dig. Du vil også møde operationssygeplejersker og de narkoselæger og sygeplejersker, der står for din bedøvelse.

Operationstiden varierer afhængig af, hvilken slags operation, du skal igennem.

Du kan læse om de hyppigste operationer i vores pjecer og vejledninger

Opvågning

Hvis du har været i lokalbedøvelse, køres du tilbage til Neurokirurgisk Sengeafsnit NSA. Har du derimod været i fuld bedøvelse, vil du efter operationen komme på opvågningsstuen i Neurointensivt Afsnit (NIA) på 6. sal. Her vil du oftest være 2 til 6 timer. Nogle operationer kræver 24 timers opvågning. Hvis dette er gældende for dig, vil du blive observeret på Neurointensivt Afsnit (NIA), da opvågningsafsnittet er lukket om natten. 

En sygeplejerske vil observere din tilstand og sørge for, at du får et godt opvågningsforløb. Det er vigtigt, at du siger til, hvis du har smerter eller kvalme efter operationen, da lindring af smerter og kvalme fører til færre komplikationer og hurtigere genvinding af dit normale funktionsniveau.

Dine pårørende må gerne besøge dig på opvågningsafsnittet efter aftale med personalet.

Mobiltelefoner er tilladt i opvågningsafsnittet, men skal være på lydløs, af hensyn til patienterne. 

Efter operationen

Når du er tilbage i sengeafsnittet, vil en sygeplejerske tilse dit operationssted og hjælpe dig, hvis du har fx smerter, kvalme eller behov for væske. Så snart det er hensigtsmæssigt efter din operation, vil sygeplejersken også hjælpe dig med at komme ud af sengen.